söndag 26 april 2015

Loppis!

Igår tog jag och barnen bussen till Strömsbro, medan Pär cyklade (8 mil!), för att se om det fanns något att fynda på loppisen som min kollega höll trådarna i på IOGT. Barnen hade fått 20 kr var att göra vad de ville med och de var så pepp på att hitta något kul. Hedvig slog till direkt på ett armbandsur (som inte funkar, än så länge) med fjärilar, fåglar och en prinsessa på, för 10 kr. Truls hittade en dinosaurie, som kunde vifta på svansen, för 5 kr. Jag tog 3 varv innan jag slog till på ett par fotbollsskor till Truls för en tjuga, en klänning och två tröjor till Hedvig för samma pris (3 för 20:-!) och en lekmatta, även den för det facila priset av 20 kr. Truls fortsatte med att köpa en bil för 5kr, en konstig grej, som man kastade i golvet och så flög något batmanlikmande ut, för 3kr och sen hade han 7 kr kvar. Hedvig köpte hårnålar med långa flätor på för 10kr och var sen black. Truls gav då en femma till henne så hon kunde köpa en dinosaurie hon med. <3 Vi fikade saft och sockerkaka och hann med bussen hem på samma biljett. Prisvärd utflykt! 
Sen hann vi även gå på simskolan igen. Truls var så orolig i bilen och ville inte gå. Han grät nästan och vi pratade med simfröken hur vi skulle göra. Det var bara att fortsätta så han fick vattenvana. Men när vi väl kom i plurret så dök båda två och simmade under vattnet (vi håller ju i dem!) och hoppade från kanten utan att hålla i våra händer och hon undrade vad sjutton vi menade eftersom han inte alls verkade rädd. Vi fattade inte heller, och han vill inte prata om det. 
Efter simskolan åkte vi och fikade på Ikea, barnen fick sen springa av sig inne på lekhörnan (sist vi var där var det fullt) medan vi shoppade sängar och skrivbordsdelar till övervåningen. En orkade vi skruva ihop före midnatt. Tufft liv.  

Inga kommentarer: