tisdag 7 april 2015

Säsongsavslutning på berget

På annandagen packade vi matsäck och skidorna och drog till Kungsberget för första och sista gången för den här säsongen. Micke hakade också på, men det var bara de små som åkte till slut. Liftkarusellen var riktigt hard core, Hedvig nådde inte ned på en enda och den gasade på i 40 knyck (grovt uppskattat) så de flög ju runt, runt, runt och turades om att vara liftwaffe. 
De åkte helst i guppen, en vågformad del av barnbacken, men hann även med att cruisa i slalombanan och Hedvig svängde faktiskt några gånger. Men mest gick det rakt (snabbast så). Jag och Pär knatade upp- och nerför backen men mest för säkerhets skull, Truls klarar ju sig själv men Hedvig ville ju åka som alla andra och sa till tjejen i liften att hon ville ha den under rumpan. Det var bara en gång som jag fick rädda henne och ta bort knappen, för är man 86 cm över havet, och har pjäxor upp till knävecken så är det inte mycket att spela på när man ska hoppa av. Prova gärna själv att kränga av ett traktordäck mellan benen i farten. 
Truls lärde sig att man inte ska åka slalom i liften när han höll på att åka ut i stenskravlet men annars klarade vi oss från incidenter och större vurpor. Han åkte även i en större barnbacke men då var Hedvig ansvarig för start och stopp i karusellen så hon avböjde den utflykten. 
Vi fikade, åkte pulka och sen åkte de några varv till i både backe och karusell, innan vi packade ihop oss och tillät att gumman Tö fick börja jobba nu när vi var nöjda och glada. 







Inga kommentarer: