onsdag 18 september 2013

In i skolan!

Så var det dags för lilla Hedvig att börja på dagis — åh ursäkta — förskolan. Vi skulle vara på plats klockan 13:00, så lite annat skulle vi hinna med innan dess. Vi började med att komplettera med det som vi missade att köpa på gårdagens shoppingtur. Hedvig ville som vanligt köpa ALLT, men vi nöjde oss med deo, pesto, havregryn, blöjor och vitlök. Precis enligt planen.





Sen drog vi vidare till grusgropen och köpte en släpvagn med grus, någonstans på vägen dit somnade Hedda. Så jag passade på att skotta av det hemma och åkte och köpte ytterligare ett lass. Men det fick ligga kvar på vagnen, istället bar jag in sömntutan till Truls säng för en stunds mys innan det var dags för lunch.


Och lagom till att det är dags att sluta servera tre mål mat hemma, så har restauranggästen slutat att kladda med maten. Men det är väl tur det för de stackars dagisfröknarna — åh förlåt — förskollärarna.


Första inskolningsdagen gick lysande, Hedvig sprang mest runt och utforskade lokalerna och leksakerna där. Och brydde sig inte särskilt mycket om var jag var någonstans. 
Det blir en ganska mjuk intro, som kommer att pågå i nästan två veckor.

Efter en timme var det dags att gå hem, så vi tog med oss Truls och rullade iväg. Hemma blev det cykling, kurragömma, trolldegning och tågbanebyggande som fick utgöra aktiviteterna. Vi tittade även klart på filmen Trassel, en ganska bra teknad historia från Disney.




Inga kommentarer: