tisdag 19 mars 2013

Lyckoresan!























När vi lämnat mamman på coola reklambyrån i centrala huvfudstaden, så styrde vi stegen mot tunnelbanan. Vi åkte till Gullmarsplan, men mellan Skanstull och Gullmars så tog undertråden slut för Truls. Samtidigt gick jag ett tSMS från Elisabeth där hon tipsade om att åka till spårvägsmuseet. Sagt och gjort, vi åkte dit och Truls sov hela vägen dit, och fortsatte sova medan jag och Hedvig åt lasagne. Men lagom till dess att vi ätit färdigt så slog han upp sina blå. Och lekte snällt vid de FEM borden med BRIO-tåg när jag beställde pannkakor åt honom. Pannkakorna varvades med lek, men tillslut hade alla hamnat i magen, Hedda och jag hjälpte till med några tuggor var. Vi hade inte så mycket tid kvar till dess vi fick lov att åka och möta upp Elisabeth. Men en tur med minitunnelbanan och lek i lokförarsimulatorn hann vi med iaf. Det här är ett ställe som vi måste besöka igen. Eller kanske någon mor- eller farförälder vill åka hit med en liten tågfantast? ;)
Vi tog buss och tunnelbana till Åhléns där E väntade på oss och tog en fika (det var den enda gången Truls blev arg på oss under dagen, bara för att vi delade en muffins på två). Sista etappen på resan avslutades på övre däcket på ett SJ regionaltåg, Truls var mest intresserad av att spela på mammans telefon, men Hedvig gillade att spana på landskapet som susade förbi utanför och fortsatte med sina trallande tjut som hon spridit omkring sig hela dagen.
Det här var nog en av de bästa dagarna vi har haft tillsammans på länge. Truls har varit med på noterna hela dagen och gått med på i princip allt vi har önskat, inget bråk om kläder, blöjor eller något annat (förutom den där muffinsen).

Inga kommentarer: