onsdag 30 juli 2014

Orientering

V 29 i Malung innebär kaos på Grönland på grund av Dansbandsveckan, eller dasvicko som vi säger. Men i skogen är det lika öde som vanligt! Jag och Pär lämnade barnen hos övriga familjemedlemmar två kvällar för att leta trimkontroller. 
Ena kvällen tog vi närmare 2 timmar på oss (tog ju bara en kvart att springa in på kartan!) att lufsa runt 12 km på blötmyrar och i blåbärsris på jakt efter små skyltar med bokstäver på. Vi såg vargbajs och mygg och hjortron. Missade en kontroll grovt men blev bättre och bättre.  Eftersom det blev ösregn över Holarna och närmade sig sena kvällen blev mormoran lite orolig. Vi mötte skallgångskedjan i bil en dryg kilometer hemifrån men de fick vända heimat när vi ändå hade ångan uppe. 
Andra kvällen var vi taggade men det fanns väldigt mycket blåbär som behövde provsmakas och benen blev sönderrivna och det var bitvis väldigt svårsprunget och brant. Mycket älgbajs och en björnbajs! Jag hamnade dessutom i ett jordgetingbo utan att först förstå vad det var som brummade och blev stucken, och då var det inte så kul att försöka leta sig hemåt igen. Men väldigt fin tur med utsikt åt alla väderstreck. Och så himla kul att få orientera tillsammans! 


Inga kommentarer: