måndag 20 januari 2014

Snölek

Igår var en dag som andades friskvård och snö. Vi började dagen med en stabil grötfrukost så att vi skulle orka hålla igång. Sen stack Elisabeth iväg och körde sin premiär på längdskidor, Hon körde 6 + 2,5 km, bra premiärpass! Vi andra gick till Västerbackens pulkabacke och träffade Jesper, Noah och Klara. Där blev det mycket lek och skratt.


 

Åkmadrassen från Nopro (tack Håkan) fungerade perfekt som lift för två barn, man la den största i botten, hållandes i snöret, sedan fick den mindre av dem ligga ovan på honom och klamra sig fast.

 Jag tror nästan att de tyckte att det var roligare att åka uppför än nedför. När det började närma sig lunch gick vi hemåt, men eftersom Elisabeth inte hunnit hem så fortsatte vi leka ute.





 Truls ville också åka längdskidor, och som han åker, där har vi en ny favoritaktivitet. Fram och tillbaka på gatan, upp och ned på trottoaren, och ibland ramlar han, men det är inget som stoppar honom, upp igen med ett skratt. 


Efter lunch var det min tur att få åka skidor, jag träffade Jeppe på golfbanan och körde tre varv (ett varv = 4,5km) tillsammans med honom, sen var han nöjd. Jag fyllde på med lite blåbärssoppa och stack ut och körde tre varv till, det kändes bra, men det är många varv kvar till ett helt Vasalopp...
Elisabeth och barnen gick till grannen Fabian med föräldrar för lite lek och fika. Tydligen var det bra fika och lek, för Truls ville inte alls gå hem när mamman tyckte att det var dags för det. En toppendag avslutades med heltokiga barn och hoppade runt och brottades i sängarna medan vi försökte att byta sänkläder.

Inga kommentarer: