onsdag 31 juli 2013

Lekland!

Det var ännu en fin, het dag idag men vi struntade i det och höll oss inomhus. Det cyklades, hoppade studsmatta, åkte pulka och rutschkana (Pär lättade i sista guppet med Hedvig i knäet och kanade nästan ut i cafédelen innan det tog stopp), sköts bollar och badades i bollhav av varierande storlek (på bollarna). Maj och Kerstin var såklart också med och svettades. 









Weeeeeeeeh!


måndag 29 juli 2013

Sköna söndag

Igår tog vi en sväng till badet bakom Strömsbro skola. Och till lunch kom farbröderna och Malin på besök. Efter maten fikade vi glass! Kul att ses!

Glassigt!

Snabba puckar på Järnvägsmuséet

I lördags hände inte mycket, vi var väl lite sega efter fredagens middag. Pär var ute med Pär och cyklade en sväng tidigt på morgonen, medan resten tog en lugn morgon. Och efter lunch så somnade Hedda och Elisabeth, Truls och Pär spelade lite spel både på iPhonen och analoga pussel och memory. Vi hade egentligen tänkt att åka och bada men tunga moln i horisonten fick oss att tveka, och vi lovade därför Truls att åka till favoritmuséet. Men Hedvig vaknade först efter klockan tre, och muséet har bara öppet till fem, så det fick bli ett kort besök. Men hellre det än inget säger Truls.

Vi tog inte så mycket bilder, men en serie från när vi åkte minitåget bjuder vi på iaf.

Hedvig är förväntansfull innan avfärd.
























söndag 28 juli 2013

Maj Maj Måne

Mycket Maj nu, trots att det är juli (hehe). Men i kväll hade vi hela familjen här på middag. Truls har nattsuddat flera kvällar i rad så han har varit på uselt humör idag och tyckte inte alls det var lika trevligt som vi. Åtminstone visade han det inte. Men med mat i magen (inklusive chokladpannacotta) och Bamse på TV så blev det en relativt konfliktfri afton till slut. 

lördag 27 juli 2013

Rullsand

Här är vårt basecamp när vi besökte Rullsand i torsdags med Maj och hennes familj. Istället för skugga blev det vindskydd för det blåste väldigt kallt. Men otroligt fin strand och vi hade nog en tredjedel med oss hem som minne. 

Sean Banan

Sommarkväll på stan med Sean Banan. Inte ens karusellerna lockade mer! Truls skakade rumpan och sjöng med i sina favoritlåtar. Hedvig lekte med en ballong. 


Mera blåbär

Äntligen fick Truls träffa Maj igen! Vi plockade hinkarna fulla med blåbär medan barnen härjade vilt. Sen blev det blåbärspaj med glass så de fick ny energi.

Skattmasen Truls inkasserar 30% av Heddas skörd.

Detta kort är taget precis innan avgrundsvrålet när Truls känner vad pissmyrorna gör på benen.

Hej i blåbärsskogen

Vi passar på att fylla förråden inför vintern. Kossorna gillade oss när vi gick genom deras hage. Undrar om Hedvigs ena sko blev kvar där eller på stigen? Borta är den i alla fall. 


Tomten tar och ger

I helgen var vi två dagar i rad på Tomteland. Först med mormor, morfar och moster Bitte med familj. Stor dag; Oscar skulle lämna sina nappar till Tomten. Det gick bra och han fick fin present. Truls vill ju vara likadan så därför blev det repris på söndagen, men bara vi då. Vi trodde han skulle ångra sig och frågade ÄR DU RIKTIGT SÄKER som vore det vem vill bli miljonär. Men tji fick vi, plus en tår i ögat. Stora killen! Magiskt nog hade Tomten brutit sig in i bilen och lämnat en present medan vi åt lunch. Magiskt. 











Truls fick sen present även från oss eftersom han var så modig. En Mack med Blixten! Ojojoj vilken succé!

torsdag 25 juli 2013

Testar

Vi har haft problem med bloggen. Detta är bara ett test.


Muuuuu

söndag 21 juli 2013

Utflykt till Lybergsgnupen

Vi tog en liten tur ut i skogen i lördags, ett par km rätt ut i urskogen till Lybergsgnupen. En fin promenad i naturreservatet med urskog och myrar. Det var fullt av både blåbär och hjortron, njamnjam tyckte både Truls och Hedvig. Vi såg inga pilgrimsfalkar men med den utsikten så behövs inget annat. Vi fikade  där barnen kunde få röra på sig utan att riskera trilla ett par hundra meter ned om de skulle snubbla. Truls sjöng 'Gissa nu hur mycket jag tycker om dig' och inget öga var torrt. 

Ingen bjärv i sikte!

Skaplig utsikt! 
Blåsigt (både hätta och keps flög av)...



Gissa nu hur mycket, gissa nu hur mycket som jag tycker om dig :-)

Matsäck to go. Kaka i vänster och macka i höger.