måndag 1 oktober 2012

Öppnis och senaste nytt

Idag var vi till öppna förskolan i Strömsbro och sången där. Truls var duracellkanin och sprang runt runt runt och ut ur salen tre gånger (sista gången permanent), klättrade i gardinerna och jagade tjejer och puttade på Fabian (grannen) med magen som pappan i Jalla Jalla! Hedvig tyckte det var jättekul med alla barnen och tyckte nog det var lite synd att Truls hellre hängde i lekrummet ensam (förutom vi då) än där allt folk var.
Nu sitter Hedvig hur bra som helst, ålar bakåt, snurrar runt som en klockvisare och pratar och skrattar. Hon äter majskrokar och smakar liiite annan mat men fetmjölken är bäst. Hon har tre knäveck på vardera ben (eller är det ljumskar?) och smilgropar över hela kroppen. Vilken dag som helst ska vi orka bjuda på gröt.
Truls pratar han också men honom förstår vi i alla fall (för det mesta), kul att proppen åkt ur! Han räknar till 10 med varierad framgång och slår bara backhands med bandyklubban. Vill göra det mesta Häv (själv), såsom lägga på mat, hälla vatten i glas och smöra mackan. Det sista är svårt. Det han tjatar mest om är att "titta totoet på datorn" (tåg på youtube) men det ska vara rätt tåg och gärna ånglok eller något i färg (gul eller blå). Han når ner till backen nu när han cyklar på balanshojen och knatar gärna där det lutar så han får fart och vågar lyfta lite på fötterna. Men bäst är när Pär håller i styret och kör bmx-trix och mtb-offroad.

Inga kommentarer: