måndag 26 september 2011

Finfrämmande

Idag fick vi besök av Truls farfaster och hennes son och barnbarn, Truls tremänning Matilde. Av farfaster Solveig fick han en väghyvel, en form att leka med i sandlådan och en jättefin skjorta! Truls och Matilde lekte och ville gärna ha samma leksak att leka med. Och som den vana förskolläraren farfaster är så styrde hon med lätthet undan de flesta gruffen om leksakerna. Vi bjöd på mororsmuffins och kaffe till de stora och nektarinsmoothie till de små.

Efter besöket åkte Truls och pappa ner på stan för att kolla på en maskin som plockade upp fullstora träd ur backen med rötter och allt. Vi hörde på radion att det skulle vara Europas näst största maskin, döm om vår förvåning när vi bara hittade den här lastbilen. Inte mycket större än farfars lastbil. På radion pratade de om ombyggd östtysk misilramp, som gjorde hål i backen som var flera meter i diameter. Jag såg en maskin i Aitikstorlek framför mig, besviken. Men inte Truls, det var ju en maskin, alla är värda att åka och titta på! Uh uuuh!

1 kommentar:

M&M Björkman sa...

Jo tack för smothien, kaffet och kakan.

Näe det var inte så mycket till maskin, var ju inte direkt större än stolpresarn som kunde beskådas i Bengtssons sandtag. Hade visst varit i Falun och flyttat några träd oxå.

Truls, hälsa pappa och gratulera på den stora dagen!