söndag 13 mars 2016

Kusinkul

För husfridens skull krängdes overallerna på näst intill omedelbart efter ankomsten till stugan. För det var fyra väldigt glada barn som ville leka och busa tillsammans. Och som de lekte, det var skratt och stoj så att snön yrde!
Det tog hårt på krafterna, Hedvig ville självmant gå och lägga sig redan klockan 19. Det trots att hon sovit mellan Falun och Mora på vägen upp.
Det kommer nog att bli en rolig vecka det här! :)

Paus

Det blev ett sedvanligt fikastopp på Shell i Mora. Smarrig glass och oätbar morotskaka stod på menyn.

Påskkycklingar

När vi lämnade Nancy hos farmor & farfar på väg till Sälen, så passade vi på att träffa grannen Sara för att köpa påskfjädrar och hälsa på alla kycklingar. 4 dagar gamla och med små vassa klor som stacks genom strumpbyxorna, men mjuka och gulliga!

Äntligen simskola!

Som Hedvig längtat!!! Äntligen började simskolan igen! Vi var sena och fick hoppa direkt i plurret. Det var flytkorvar och rockringar och bubblor och sång. Truls var så nervös innan men det släppte direkt och sparkade sig fram och tillbaka över bassängen. Hedvig skrek "SLÄPP MIG JAG KAN HÄLVVV!!" vid varje övning och trampade vatten som en duracellkanin men sjönk mer än vad hon hade räknat med. Hade hon andats med fontanellen hade det nog gått. :-) Efter badet var hon, om möjligt, mer speedad och skippade byxor och tog badrocken som extra jacka. Längtar till nästa lektion, tyvärr är vi i Sälen då och sen är det påsk så det dröjer ett tag.

Skidor på vasaloppsöndagen

Efter att traditionsenligt följt Vasaloppet på tv och börjat klättra på väggarna inomhus, drog vi till Skidstavallen. Medan Pär fixade brasa och grillkorv provade vi spåren. Hedvig krävde att ha slalomselen på sig och den var ju praktisk lyftkran när det blev en (och annan) vurpa. Efter lunchen hann vi leka i hinderbanan och åka ett varv till innan vi vuxna längtade hem.