söndag 26 april 2015

Loppis!

Igår tog jag och barnen bussen till Strömsbro, medan Pär cyklade (8 mil!), för att se om det fanns något att fynda på loppisen som min kollega höll trådarna i på IOGT. Barnen hade fått 20 kr var att göra vad de ville med och de var så pepp på att hitta något kul. Hedvig slog till direkt på ett armbandsur (som inte funkar, än så länge) med fjärilar, fåglar och en prinsessa på, för 10 kr. Truls hittade en dinosaurie, som kunde vifta på svansen, för 5 kr. Jag tog 3 varv innan jag slog till på ett par fotbollsskor till Truls för en tjuga, en klänning och två tröjor till Hedvig för samma pris (3 för 20:-!) och en lekmatta, även den för det facila priset av 20 kr. Truls fortsatte med att köpa en bil för 5kr, en konstig grej, som man kastade i golvet och så flög något batmanlikmande ut, för 3kr och sen hade han 7 kr kvar. Hedvig köpte hårnålar med långa flätor på för 10kr och var sen black. Truls gav då en femma till henne så hon kunde köpa en dinosaurie hon med. <3 Vi fikade saft och sockerkaka och hann med bussen hem på samma biljett. Prisvärd utflykt! 
Sen hann vi även gå på simskolan igen. Truls var så orolig i bilen och ville inte gå. Han grät nästan och vi pratade med simfröken hur vi skulle göra. Det var bara att fortsätta så han fick vattenvana. Men när vi väl kom i plurret så dök båda två och simmade under vattnet (vi håller ju i dem!) och hoppade från kanten utan att hålla i våra händer och hon undrade vad sjutton vi menade eftersom han inte alls verkade rädd. Vi fattade inte heller, och han vill inte prata om det. 
Efter simskolan åkte vi och fikade på Ikea, barnen fick sen springa av sig inne på lekhörnan (sist vi var där var det fullt) medan vi shoppade sängar och skrivbordsdelar till övervåningen. En orkade vi skruva ihop före midnatt. Tufft liv.  

Så här ser Hilleåsen ut i solnedgång

Hann ta en bild innan intervallpasset (skryt) igår. Den där åsen är inte särskilt hög. 

torsdag 23 april 2015

Treårskontroll och jobbkoll

I tisdags var det dags för treårskontroll på BVC. Jag hade ju glömt bort det och kom på det på väg till jobbet. Så på lunchen cyklade jag och hämtade barnen, åkte hem och bytte till bilen och sen åkte vi tillbaka till jobbet. De fick glass och se på tv innan det var dags för BVC. 86,2 cm lång (nja) och 11,8 kg tung (nåja) är vår stora lilla tjej. Efter BVC åkte vi tillbaka till mitt jobb eftersom jag hade så mycket att göra men hann få iväg det värsta. Så vi kastade sten i ån en stund innan vi handlade och åkte hem. Slut på meddelandet. 

Assistanskåren rycker ut


På teater

På söndagen hade vi också fullt upp. Först var vi på konserthuset och såg Jecko & Jessie. Barnen tyckte det var hysteriskt roligt och det kändes som det bästa vi gjort på länge bara därför. Sen var det dags för simskola igen. Hann vi med ett besök på Ikea också? Eller var det någon annan helg. Ingen vet. 




Hedvig 3 år!!!

Vi väcktes på lördagsmorgonen av Truls som smugit ner från överslafen, taggad på att fira lillasyster! Han hade valt ut en egen present på stan och studsade och tjatade på oss att vi skulle skynda oss på! Sen kom hälften av tjocka släkten, ungefär, då andra hälften jobbade, var sjuka,var på kurs eller hade vattenskada, och fick grillkorv och tårta. Studsmattan kom upp och det sköts ballonger (!) så det sprutade saliv överallt. Och födelsedagsbarnet var så nöjd! Sen på kvällen kom deras kompisar Maj & Kerstin med föräldrar och åt tacos så det blev en lång dag. Vid tio kom de i säng. :-)









Syskonkärlek


Våren är här!




Hedvig kan rita sin bokstav

Så här glad är man när man gjort sitt första H utan hjälp (12 april). Hon kan även göra ett finfint O utan skarv. Truls skrev Signe på hennes grattiskort, men det glömde jag dokumentera. 

tisdag 7 april 2015

Go see the dentist...

Som Doktor Alban sjöng på det glada nittiotalet. Och glad var Hedvig när hon skulle till tandläkaren på treårskontroll. Hon studsade upp i stolen och började gapa innan tandhygienisten ens hunnit göra sig redo för undersökningen.
Undersökningen gick bra, alla tänder var hela och fina. Och efteråt fick man välja en present ur en låda, det blev en guldglittrande groda, fast Truls tyckte att hon skulle välja en liten skattkista istället.

Säsongsavslutning på berget

På annandagen packade vi matsäck och skidorna och drog till Kungsberget för första och sista gången för den här säsongen. Micke hakade också på, men det var bara de små som åkte till slut. Liftkarusellen var riktigt hard core, Hedvig nådde inte ned på en enda och den gasade på i 40 knyck (grovt uppskattat) så de flög ju runt, runt, runt och turades om att vara liftwaffe. 
De åkte helst i guppen, en vågformad del av barnbacken, men hann även med att cruisa i slalombanan och Hedvig svängde faktiskt några gånger. Men mest gick det rakt (snabbast så). Jag och Pär knatade upp- och nerför backen men mest för säkerhets skull, Truls klarar ju sig själv men Hedvig ville ju åka som alla andra och sa till tjejen i liften att hon ville ha den under rumpan. Det var bara en gång som jag fick rädda henne och ta bort knappen, för är man 86 cm över havet, och har pjäxor upp till knävecken så är det inte mycket att spela på när man ska hoppa av. Prova gärna själv att kränga av ett traktordäck mellan benen i farten. 
Truls lärde sig att man inte ska åka slalom i liften när han höll på att åka ut i stenskravlet men annars klarade vi oss från incidenter och större vurpor. Han åkte även i en större barnbacke men då var Hedvig ansvarig för start och stopp i karusellen så hon avböjde den utflykten. 
Vi fikade, åkte pulka och sen åkte de några varv till i både backe och karusell, innan vi packade ihop oss och tillät att gumman Tö fick börja jobba nu när vi var nöjda och glada. 







Vi må fire oss ner!






måndag 6 april 2015

Västerås

Vi inledde påsken med en tripp till Västerås på Långfredagen för att fira Signe som fyllde två. Det blev två härliga dagar med mycket kusinbus och magar fyllda med fika och godis som sig bör på påsken.

Påskdagen spenderades hemma i Hille med finbesök av både mormor, morfar och Micke samt farmor, farfar och Keste. Och vi fortsatte på den inslagna vägen med mat och fika. Men när gästerna styrt kosan hemåt så klädde vi på oss och gick ut på upptäcksfärd. Truls hittade en ny backe som han ville cykla utför, men den var så brant så att jag inte vågade släppa honom, utan han fick åka med mig springandes bredvid, hängandes i jackan. Var ska det här sluta?

Kvällen avslutades med att slipa golvet på vinden, för hand. Det kändes i armarna efteråt kan vi lova...

fredag 3 april 2015

På väg mot Västerås

Vi stannade på Max och åt lunch. Hedvig ville hellre ha pizza och lämnade sin burgare i protest. 
"Do-do-do-do-do-Dora"
Hann nästan inte ta kort innan åkturen var slut. Swish!

Glad påsk!