måndag 26 januari 2015

söndag 25 januari 2015

3 älg en helg

På väg från Malung, strax före Johannisholm, stod dessa tre långbeningarna och glufsade i diket. (Det är två kalvar alldeles bredvid varandra till höger). Barnen sov och missade alltihop. 

Kanonspår

Vilka fina spår det var idag! Vi lämnade barnen en stund med mormor och morfar och for till sportfältet för en tur i skidspåret. Myggfritt (-6), superfäste och solsken men desto sämre ork. 7,2 km blev det ändå och det kommer nog kännas i ljumskarna i morgon. Och på tisdag. Kanske även onsdag. 


Slalom!

I femton minusgrader kastade de sig utför manchestern och kände på materialet inför veckan i Lindvallen framöver. Morfar var också med och hejade i kylan. Riktigt kul hade vi allihopa, ser fram emot v 11!






Sparkföre!

Hemma i Malung var det bra före för spark. Det hade gärna kunnat varit lite bättre plogat (vilket det blev senare) när vi tog oss till Grönland och tillbaka för en fika och som vanligt köpte Pär skor på Ares, verkar bara var där det finns några som passar. Vi åkte pulka också, och sen badade jag och Hedvig i över en timme medan Pär åkte skidor. De fick knacka hål på isen innan vi kunde komma upp. 


Framtidens infrastruktur är säkrad

Blivande ingenjör? 

Snö, snö, snö




Snögubben som försvann

Det har ju varit ett väldans ombyte i vädret med snö som kommit och gått. Här bilder från den som var tidigare, men som regnade bort. Snögubben fick bara vara med någon dag innan det blev varmt. Tur vi fick mer sen!

tisdag 6 januari 2015

Landsförrädare

Eller är det bara åttondelen som lyser igenom?

Favorit i repris

Sista dagen på julledigheten, what to do?  Vi föreslog isplanen vid vattentornet men barnen ville åka i ishallen igen, där det finns backar. Vilken tur att det var allmän åkning idag igen, om än tillåten med puck och klubba så det var mer folk och högre tempo runt omkring oss. Dessutom hakade Maj och Kerstin på idag också. Vi provade uterinken först men isen var så dålig där så vi gick in för att trängas med hockeylirarna. Det gick bra att samsas om isen och Truls ville nästan inte åka hem. 




måndag 5 januari 2015

Skridskor igen

Idag var det allmänhetens åkning på arena Testebo. Hedvig var så taggad, ända sen hon fick veta i helgen att Maj och Kerstin också skulle dit och att hon skulle få låna Kerstins skridskor. Så i morse studsade hon upp, däremot var Truls väldigt emot att åka skridskor igen och ville helst stanna hemma. 
Men eftersom vi lovat de andra att dyka upp kom vi iväg och han fick sitta och titta på först. Jag hade köpt skridskor på blocket igår så jag var också taggad men det var bra vingligt. Hedvig stapplade först runt i våra alldeles för stora skridskor och tyckte det var kul kul kul kul kul kul kul (slut citat) och ÄNNU roligare blev det när hon fick åka med Kalle som spelat hockey och åkte lite (typ ljusår) fortare än oss. Truls blev sugen och fick också en back att hålla sig i och fick bra fart runt på rinken. Det tog inte lång stund att vända honom till att älska det! Sen fick Hedvig låna Kerstins och då blev det än mer åka av. Så den tid vi hade satt en slant på att det skulle ta (Max 20 minuter, om ens det) blev nästan 2 timmar. Tur de andra hade fika med! Sen frös vi, hade ont i fötterna och var jättehungriga. Trött, hungrig och stel i benen, som farmor säger. 




Pizza på nyårsdagen

Vi promenerade isgatan bort till Hillerian för en typisk nyårsdagsmiddag. Det var världens godaste pizza, enligt Truls. Han åt mer än halva pizzan så det måste ha varit sant. 


söndag 4 januari 2015

Gott nytt år!

Nyårsafton firades hemma hos oss i glada vänners lag. 6 barn och fri tillgång på partytutor aka krulltrumpeter gav ju en markant förhöjd risk för tinnitus men maten var så sjukt god att vi slog lock för öronen och njöt av stunden. Räkcocktail, rårakor med löjrom, tre sorters filé (älg, nöt, häst) med potatisgratäng och kantarellsås och den godaste rödvinssås vi ätit (tack, Erik!) och därefter glassbomb med bärsås. Woop woop! 
Tråkigt nog tog vi inte en enda bild från kvällen, hade ju varit trevligt. Klockan lånade jag från jobbet och ritade siffrorna på silverpapper. Den gick ju lite snabbt så vi hann ut i god tid till 12-slaget. 

Skridskopremiär!

Truls var duktigt taggad innan vi äntrade Hedvallen. Jag tror jag kommer klara det, mamma! Och det tyckte ju vi att han gjorde... Några rovor blev det ju, men han kunde resa sig upp utan hjälp/stöd och även passa bollen utan att ramla. Dock var han djupt besviken efteråt eftersom han hade åkt så fult, enligt honom. Men övning ger färdighet, så i morgon går vi på is igen. 





Julafton!

Fullt hus och ös från start, när vi väl vaknade på julafton. Kl 9 hade vi alla masat oss upp och hittade några klappar i strumporna. Sen rasslade övriga in till grötlunchen och Kalle sattes på paus (bra TV-funktion) så de minsta och Pär hann rastas utomhus och leka av sig i snön. Det blev ju en vit jul! Därefter kom Tomten, vilken Truls tyckte hade SAMMA RÖST SOM MORFAR(!!!), och vi vältrade oss i paketsnören och omslagspapper och alla fina saker innan vi åt julmat. Det traditionella julklappsspelet avslutade kvällen och alla var sams. Fantastiskt! :-)



December är det nya vabruari

Fyra dagar i december som vi INTE vabbade, då febriga barn avlöste varandra. Vi julstökade lite då och då och vilade mest hela tiden. Lång väntan på julafton...

Luciatåget på förskolan

Återblick från dagis lussetåg. Det var storbarnssidan som tog i för allt vad de var värda. Lucian som gick först hade lång blond peruk på sig, då det egna barret tydligen inte var tillräckligt (nej, det var inte vår, Truls var tomte) :-D De sjöng högt och tydligt och värmde våra hjärtan i kylan.