torsdag 18 december 2014

Säsongspremiär!

Vi har varit hemma och vabbat tre dagar även denna vecka, nu är det Hedvigs tur igen. Hon har haft feber och hostat, och även beklagat sig över magont. Idag var hon feberfri och äntligen har det kommit lite vitt på backen. Inte mycket, men det räckte för att åka lite pulka och snowracer. Och bygga en snölykta, mysigt värre. Nu får det gärna komma lite mer snö, men tyvärr hör jag hur det droppar från taket, så vi får nog vänta ett tag innan vi kan åka pulka igen.

måndag 8 december 2014

Västerås del 2

Schweinigt kallt på julmarknaden. Huvvvvva!! Men en sovande Tomte fick vi se. Och äta kolbulle och korv och fika inomhus direkt efter det. Brrrrrrr. 

Västerås del 1

Vi åkte till Västerås andra advent för att julhandla och kolla in Bitte & co's nya radhus (fabulous!). Pär hade varit på julfest så jag fick äran att köra hela vägen, vilket uppskattades av barnen eftersom han, citat, kör så sakta. Slut citat. 

När vi väl hittade fram till huset (efter en liten sightseeing i området) visade det sig att Oskar valt samma tröja som den Truls hade valt. Oddsen på det?! 

Jag lämnade familjen där och mötte Bitte på stan. Blev helt i chock eftersom jag hittade dit jag skulle direkt trots att jag inte följde Niklas vägbeskrivning överhuvudtaget. Vi fick aparmar och lågt blodsocker flera flera gånger så vi fick till slut ta ett depåstopp, trots flow i julklappsinköpen, och möla i oss kakor och kaffe. Stackars oss. 

onsdag 3 december 2014

Frostnupna

I söndags klädde vi på oss och gick ut i skogen för att plocka pinnar och ris till kommande pysselstunder. Tyvärr kom vi vuxna inte ut i tid, så Truls passade på att pyssla lite med vägkritor på ytterväggen, så klart den relativt nymålade av dem.

Men efter att pappan lugnat ner sig så traskade vi ut i skogen. Vi hittade både pinnar och ris. Och till barnens stora glädje så fanns det lite blåbär kvar här och där. Lite krispigare än i somras bara.

Medicin med det samma!

Det enda som är bra med att vara sjuk är medicinen som serveras i fryst form.

tisdag 2 december 2014

Julstök

Två plåtar, längre än så räckte inte tålamodet, både på barnen och pappan.

måndag 1 december 2014

Första Vabvent

Vi börjar December med att vara hemma och vila bort Hedvigs feber som dök upp igår kväll. Vi började med mys i soffan och tittade på adventskalendern. Vi öppnade kalendrarna från farmor och mormor. Det var en liten Lilleskutt i Bamsekalendern och en bok med julsånger i Pixikalendern. Vi passade på att sjunga alla sånger innan vi åt gröt frukost. Resten av dagen har vi byggt tågbana och myst lite mer i soffan framför Thomas tåget.