söndag 19 oktober 2014

Godnattpuss!

Idag försökte vi att få barnen att somna tillsammans i samma säng, fast utan att vi låg bredvid. Det funkade så där... Fast kul hade de - mest när Hedda försökte pussa Truls.

Och efter en bajspaus så tröttnade de på att försöka sova i nederslafen och flyttade över till vår säng istället. Då somnade båda direkt, utan mamma eller pappa bredvid.

Stockholmstripp

Spontant besök i hufvudstaden! Vi ville se Magnus utställning på Fotografiska museet innan den slutade gå och Pär fick även en chans att cykla med sin kollega/chef flera flera timmar i Hellas medan vi hängde på spårvägsmuseet med Magnus och Wile. Sen åkte vi hem till dem och gjorde mat och bakade och barnen lekte ute en stund i väntan på Elin. Förvirringen var total efter att Magnus försökte skämta om att det låg bajs på stolen där vi tidigare stått och gjort chokladbollar och det verkligen visade sig vara ...bajs. Alla blånekade tills vi fann källan. En stor katt-/hundbajs på Truls bakficka. Huäääääck! 










fredag 17 oktober 2014

Hedvig

I onsdags hade Hedvig namnsdag, den firades med potatis- och purjolökssoppa och minimuffins. Hembakta förstås.

Ny app





Fredag – tacos & disco

Micke is in da house! I söndags flyttade han in på obestämd tid för praktiken på WSP. Varje morgon och eftermiddag undrar barnen var han är och när han kommer tillbaka. :-) Långa dagar och mycket nytt att ta in. Även här hemma är det nya rutiner att lära sig för min käre bror. Fredagsdisco till exempel. Först middag, sen dans. Och man får inte sitta eller stå i ett hörn (Hedvig är polis)! Dans är ett vitt begrepp och innefattar breakdance (bild 1 och 2 visar hur Micke får instruktioner), armhävningar, elefantsnablar, tummen upp, ringdans, specialkoreografi (såsom gangnam style) samt allmän fuldans. Micke bidrog med två nya moves: isborren och cykelpumpen. Tack för det! 
Kvällen fortsatte med lite Bolibompa för de stora, de små försvann och hittades i kökssoffan tittandes på youtube. 







tisdag 14 oktober 2014

Fredagsmys

I fredags var Elisabeth ute på After Work med jobbet, så jag och barnen fick mysa själva. Det blev Kycklingwraps och popcorn som fick stå på menyn för kvällen. Popcornen var barnens eget val av snacks, så då blev det mer godis till pappan! :)

tisdag 7 oktober 2014

Bröllopsdagslunch

Lagom till lunch tog vi på oss finskjortorna och åkte och hämtade mamman och drog vidare till golfrestaurangen. Ett alldeles underbart sätt att fira den här fina dagen.

Kreativa själar

Förmiddagen förgylldes med en pysselstund. Truls byggde en utflyktskikare för två, och Hedvig en tjusig ägghållare, med massa glitter.

Dagisfritt

Pappan och barnen får sova länge idag. Planeringsdag på dagis, tack för det! :)

måndag 6 oktober 2014

Balanserar i skuggan


Skön söndag

Igår var det en riktig barnens dag här hemma. Vi vaknade vid åtta och åt frukost och penicillin (Truls) som vanligt. Sen drog vi till stan och gick på bio! Vi såg "Bamse och tjuvstaden". Pär missade en del eftersom han sov och jag och Hedvig missade en liten del eftersom det inte var någon kisspaus inkluderad i filmvisningen, men alla tyckte det var en bra film. Efter det tog vi en fika på Waynes i väntan på att butikerna skulle öppna. Pär har nog sällan fått så mycket kel med Hedvig som nu när jag råkade äta up sista biten, men man kan ju inte alltid vara nummer ett. Vi handlade lite nödvändigt och annat innan vi for hem igen för lunch, men snart var det dags igen att sätta sig i bilen för nu var det dags för knatteskutt! Det var friidrott på schemat och de sprang, kastade och lekte djurpark (vem är rädd för ... djurskötaren!). En lång och rolig dag!