söndag 31 augusti 2014

Truls fyra år!

Har inte så många bilder från vare sig kalas eller själva födelsedagen men förutom att frostingen på den rosa tårtan skar sig så blev det ett lyckat födelsedagsfirande. Massa fina presenter (tack, alla!) och sång, lek och partaj! 
På dagis fick han sitta på guldkudden under samlingen medan de sjöng för honom. Stora killen! <3<3<3




lördag 30 augusti 2014

Utflykt the old fashioned way

Vilken kalashelg vi hade förra veckan! Huset fullt och Truls high as a kite över att äntligen fylla fyra år. Vi tog en utflykt på lördagen till Jädraås och hoppade på ångtåget ännu längre ut i obygden där, till Micke och morfars oerhörda glädje, gästriklands militärhistoriska förening hade slagit läger och serverade ärtsoppa klädda som 87:an Karlsson. ;-) Vi fikade också och tog klass 2-vagnen tillbaka, med stoppade säten som funkade fint för en lur. Åter i Jädraås vinkade vi hejdå till morfar och Micke precis när himlens portar öppnade sig. Vi fick se Vita damen i Järbo så det blev en ordentlig sightseeing av vad obygden har att erbjuda. 








måndag 18 augusti 2014

Dagisstart!

Första dagen på dagis på flera, flera veckor! Det regnade på morgonen och Truls grät förtvivlat och ville stanna hemma så det var inte alls roligt att lämna idag. Hedvig var däremot solstrålen själv (blöjfri!!). När jag kom för att hämta var de ute, Truls skjutsade Hedvig på flakcykeln som vanligt och ingen ville följa med mig hem först. Solen sken, vi cyklade och spelade innebandy i väntan på Pär och fortsatte medan Pär lagade mat. Den lyxen! 






Cykelvasan

Vi vaknade vid 8-snåret på lördagen. Pär hade precis startat och vi gjorde frukost och Truls ville såklart till hoppen. Men vi hade ju lovat hämta Pär i Mora! Truls tyckte att pappan kunde cykla hem själv och surade så vi kom iväg först vid 10 och så fick jag hjärnsläpp och körde åt fel håll i Transtrand och var bara i Risberg när Pär gick i mål. 3:12, riktigt bra tid särskilt med tanke på hur lerigt och segt det var! Kul! Vi hittade en parkeringsplats (!!!) och väntade i lekparken vid kyrkan på att Pär skulle komma. Nyduschad och med mat, man tackarrr! 
Vi hejade på Anna B ett par hundra meter före mål och efter att ha ätit glass och hoppat hoppborg hann vi även träffa Kalle "Koskinen" som krampade i målfållan. Sen åkte vi tillbaka till Lindvallen och åt rester. Oh, the glamour!


Sälen igen!

Utsikten från Söderås tröttnar man ju aldrig på men nu hittar snart Volvon själv upp till Sälen (Och om två helger ska Pär dit igen...). 
Vi sov en natt i Malung innan vi drog till experium och badade i över 4 timmar! Truls ville först bara hänga i barnpoolen och kasta boll och göra magplask från bänken men efter vi kollat på Hedvig och Pär som var mitt bland gässen när vågmaskinen var igång, eller åkte ringar så vågade (!) han också hoppa bland vågor och åka rutschkana på jätteringar i långa tunnlar högt ovanför barnpoolen. Hedvig var helvild och hoppade från kanten, flöt på rygg och doppade huvudet och "kokade kaffe". Efteråt käkade vi på o'learys. 
Dagen efter var det barnens cykelvasa i Lindvallen. Gratis hoppborg, sumobrottning, bollkastning, teknikcykelbana, mashmallowsgrillning samt 300 meter cykling. Det var kaos eftersom alla barn som fanns ville cykla men iväg och i mål kom de och fick medalj. 
Truls cyklade och cyklade och hoppade och åkte Valles downhill-bana 1000 gånger på de här dagarna, och ville inte sluta trots att solen gått ned. Han flög lite för högt tyckte pappan men ville inte åka "så här: *böljande*" utan "så här: * spetsiga vågor*. :-o. Och på frågan hur det gick så fick Pär hårdrockstecknet till svar. Om och om cyklade han upp och körde järnet ned. I intergralhjälm, vis från förra året. 












tisdag 12 augusti 2014

Vi målar

Snart blir här så fint, så fint! Hela planket har fått sig en uppfräschning och ska pimpas lite.

Järvzoo

Måndag. Sista veckan på semestern. What to doooo? Åka tåg! 150:- för 24 h för hela familjen, vilket kap! Vi drog till Järvsö och knatade jättebacken Allan upp till Järvzoo där backen fortsatte som trätrottoar förbi en massa roliga djur. Tungt med chariot fullastad med två barn, matsäck och regnkläder. Vi såg älgar, renar, vargar, ugglor av alla det slag, lodjur, björnar, örnar, igelkott, får, falkar, ekorrar (vilda) och det som Hedvig tyckte var bäst: en kalv som kissade. Regnet smög sig på och till slut öste det ner. Vi träffade Pärs f d kollega Svante och barnen inne i receptionen och köpte en mjukisvarg till Truls och 2 maraccas till Hedvig. Sen gick vi hem till dem och Lotta bjöd på spaghetti och köttfärssås och det hade väl räckt bra det men sen insåg Pär att han sett fel i tidtabellen och vår vagn är för stor för vanliga tåg så vi fick mer fika, barnfilm och kvällen hann bli sen innan ett Reginatåg (sista avgången för dagen) tog oss hem till Gävle. Hedvig somnade (på riktigt, bilderna är det bara lureri) i Bollnäs och Truls strax före Konsum när vi satt på bussen. Lång dag! 




Kolla gråben!
Balansbana! 2 varv bara med löfte om mer när vi sett allt men då regnade det och allt var snorhalt så det får bli en egen i trädgårn ;-). 


Vilda Skogsrenar


Pär spanar in downhillbanan och utstötte små konstiga läten. Lät som brunstrop. Men det kom ingen cykel. Himla otur. 
Zzzzz