söndag 29 juni 2014

Tut tuut!

I lördags var mamman lite trött efter ha varit på sommarfest med jobbet kvällen innan. Så vi andra lät henne sovaut och drog till Järnvägsmuseét där det var Steam Punk festival. Där var det en massa folk i konstiga kläder och roliga hattar. Men framförallt så var det en massa tåg ute på bangården, de hade till och med ångkranen igång. Och på minitågbanan så kördes det också med ett miniånglok. Det var givet att vi skulle åka med en tur. Barnen var helt till sig innan vi klev på, men var sedan gravallvarliga när vi väl åkte. Resten av besöket tillbringade vi utomhus, lekte med trädjuren, och i lekparken och så klart tittade vi på de stora fina ångloken.
Och den sista kvarten spenderades sittandes i gräset och titta på miniångtåget som körde runt, runt...





















lördag 28 juni 2014

Flaggmästaren

Truls är oerhört fascinerad av flaggor och kan minst 15-20 stycken utantill. Tjeckien, Storbritannien, Finland, Italien, Portugal, Spanien, Grekland, Thailand, Iran, Polen... Och fler blir det nästan varje dag. Här bygger vi flaggor i lego, Hedvig viftar med vit flagg (fortfarande lite för svårt för henne) och Truls med nya favoriten Mauritius. 








Sommaren är här. Burrrr




Hille Grand Prix





onsdag 25 juni 2014

Solokvist

Igår tröttnade vi på att hänga hemma och spela fotboll så vi tog en cykeltur runt Hille. Truls lämnades hos Maj och Hedvig och pappan fortsatte vidare på hästspanartur. Många hästar blev det...

måndag 23 juni 2014

Midsommar med prickarna

Jag har nästan inga bilder från midsommar eftersom jag satt hela midsommaraftonen inne framför brasan med Hedvig i knät. Hon hade feber till och från och båda hade sovit uselt efter kliig natt. Jäkla vattkoppor! Det var ju ändå iskallt ute men synd ändå! 
Truls ömsom cyklade, ömsom spelade fotboll. Lyckan var gjord när någon ville spela med honom och som tur var dök Gustav, Stina och Ville upp på fredagskvällen! Tur för Hedvig också, hon blev helt såld på Gustav, eller Boota, som hon kallade honom. 
Annat som var tur var att Hedvig sov när de andra drog till majstångsresningen och dans och chokladhjul, att det blåste så knotten höll sig borta och att det började hagla först efter en kilometer när jag och Emma gav oss iväg på en löptur (annars hade det väl inte blivit av då heller)! 
Det blev långa kvällar och långa sovmorgnar, och när vi gick och la oss på midsommardagskvällen när klockan var halv 11 tyckte Truls vi var riktigt orättvisa eftersom han ville vara uppe heeeela daaaaan! Men sen sov vi till kvart i tio dagen efter också... 
Nu är vi hemma igen och fick även Nancy (väldigt efterlängtad! Och av tystnaden i bilen att döma så var nog vi det också!) med oss hem och detoxar oss från socker, jordgubbstårtor och annat gött. Vabbandet fortsätter några dagar till eftersom prickarna inte torkat ut ännu men nu är hon inte så brydd av dem. 
En skön helg trots allt! 


Blåsare


Cykelakrobatik

På eget initiativ, såklart. Tadaaaa!


Ett varmblod och en fryslort klär sig efter väder


Idolerna


Tårta till en 36-åring

Jag vet vad ni tänker – fanns det inga fler ljus? 

Gerillakonstnärer

Truls sista dag hemma var en skön sommardag och innan badbaljorna fylldes på ute fick de måla lite. Färgen, heltäckande plakatfärg, hamnade på brädor, stenar, cykelbana och på barnaskinn. Det satt bäst på trä och skinn, men ganska lättskrubbat från sten. Hedvig fixade sin svarta svanktatuering alldeles själv, lite kinateckeninspirerat. Helkroppsmålningen fick hon hjälp av sin bror med att få komplett. Han målade även en liten mustasch på sig själv. Tjusigt, tjusigt!