torsdag 27 mars 2014

Lyxvab

Igår och idag har vi varit hemma med en febrig Truls och en snorig Hedvig. Men idag kunde vi inte hålla oss inne när vädret var så stålande! Det byggdes hopp till springcykeln, vi plockade fram rutchkanan, Bobbycar, bollar och sparkcykel. Och Truls tränade på att cykla med trampcykeln medan Hedvig sov, först gick det lite knackigt men några meter trampades det iaf. När Hedvig vaknat gick vi in en snabbis för att blanda smoothies och koka kaffe till mellis som avnjöts i solskenet på trappan. Vi lekte runt lite på gården tills Elin kom hem från dagis och började träna på att cykla på gatan, då ville Truls ge det ett nytt försök, och det tog inte många minuter så hade han fått kläm på hur man gör. Sedan var det full fart hela eftermiddagen. Och man märker att springcykeln har verkligen gett honom bra balans.
När Elisabeth kom hem från jobbet så visade han stolt upp sina kunskaper i att göra stoppsladdar!

Där satt den!

Efter några trevande försök så rullade det på! Så nu har familjen ytterligare en cyklist!

onsdag 26 mars 2014

VAB

Idag blev det VAB igen, två snoriga och den stora har även lite feber. Mamman jobbar på förmiddagen och pappan på eftermiddagen.

Här är det förmiddagsfrukten som inmundigas

söndag 16 mars 2014

Kusinerna💕



Hjärterum


Snowrejsare




Även vi fick åka


Snöhögen

Här skottade morfar en solsoffa som aldrig användes, dels eftersom det inte riktigt val bronzingläge (blåste hårt) och dels eftersom det kom en jättestor traktorgrävare och formade om högen. 

Här ska åkas skidoooooor!

Strategiskt läge på stugan alldeles vid Märtaliften! Här hängde vi varje dag och åkte slalom och snowracer. Vilken succé! Nästa år blir det skidskola för alla barn (utom möjligen Signe då), vi har redan lärt dem allt vi kan. 😉




Mormor och Jokern


Äntligen Sälen!

Som de längtat efter varandra! Ödets nyck gjorde att Oskars räserbaru (räser-Subaru) åkte förbi oss precis när vi skulle svänga ut på sälenvägen i Fiskarheden. Tut tuuut! Så vi träffades på stadiumtältet och det blev ringdans runt i butiken. Kul!

Vab

Mycket vab har det blivit i både februari och mars. Men inget allvarligt, bara feber och snor. Här återhämtar vi oss med kladdkakesmet och hoppas bacillerna dog i ugnen eftersom Truls råkade nysa rätt i bunken. 

Gungeligung efter dagis





Det blev en traktor

Dagis hade planeringsdag i tisdags så då var vi hemma igen. Jag (Elisabeth) byggde en traktor/ett lok av kartonger med snurrande ratt och massa färgglada knappar. De senare hamnade ganska snabbt på Hedvigs kläder som pynt. Ööönnööönööööönööön låter hon när hon far iväg i denna maskin. Truls var väl måttligt imponerad och har inte åkt så många vändor. Nu när däcktjuvar varit i farten så säger han åt Hedvig att den inte funkar eftersom den inte har några hjul. Men hon öööönar på, motorn är ju igång (Nancy gillar att gömma sig under huven...)!


Heja pappa!

Sent omsider kommer två bilder från årets bragd; Pärs målgång i Vasaloppet! Efter knappa 7,5 timme med vurpor, omvallning och colaabstinens gick han i mål i Mora. Härligt jobbat!