onsdag 26 februari 2014

Tjejvasan

I fäders spår – en liten bit i alla fall. Redan vid starten kände jag att något var knas i höftböjaren/övre låret och 11 km senare kastade jag in handduken. —"Halta mer!" väste Pär, när vi gick mot bilen i Hökberg. Jag fick massage i Mora och blev utan medalj men fick behålla nummerlappen. Fin klänning, tyckte Hedvig!

Kurragömma

Vaaaaar är Hedvig?

Malung levererade snö!

För två helger sen var vi i Malung för att åka Skinnarloppet och framförallt träffa mormor & morfar. De hade massvis med snö och mer föll ned medan vi var där! Vi byggde en snögubbe/rutschkana och kollade när morfar körde snöslungan. 
På söndagen drog mamman och pappan till starten och betalade frivilligt ett par timmars självplågeri i fina spår som mest lutade uppåt. Mormor och morfar barnvaktade med bravur! 
Tillbaka i Gävle var det stor kontrast med endast en sketen snöhög. 





Det finns inga dåliga kläder




onsdag 12 februari 2014

Ny säsong

Igår ville Truls ha en fotbollströja och fotbollsskor på sig till dagis. Och den dagliga eftermiddagshockeyn på gatan byttes ut mot fotboll.

På kvällen fick vi finbesök av farmor och farfar, hoppas att de klarade sig från magsjuka. Eftersom även den säsongen startade i natt. Truls passade på att vara först ut även här, vi andra hänger väl på så småningom.

fredag 7 februari 2014

God morgon!


Karlsbyn

Vi åkte till farmor och farfar lördag-söndag eftersom Pär skulle åka Maserloppet i Borlänge på söndagen. Vi åkte snowracer, pulka, lastmaskin (ej på bild) och spark och utnyttjade tösnön väl! Vi träffade även tremänningarna Mathilde och Karl som också ville åka, och Erik och Malin körde självklart hårdast av alla. Kul!!! 
Och Maserloppet då? En riktig plåga i 42 km, bakhalt och dåligt glid men ändå en 10:e plats av 25 i motionsklassen. Härligt!




Vab

Hedvig var sjuk nästan hela förra veckan. Hon fick hög feber och ont i öron och hals. Truls stannade också hemma från dagis så vi passade på att hänga på hockeyplanen när Hedvig kände och verkade lite piggare. Truls sköt så hårt att klubban sprack så pappan fick investera i en "riktig" klubba och ingen vek plastklubba. Vi gungade, åkte rutschkana och hade snöbollskrig också.