fredag 31 januari 2014

Tack för den här tiden!

Så var det dags, efter 7,5 år och 14500 mil, att vinka farväl till vår kära Volvo. Hoppas att du får det bra hos Wille i Enköping, men han är Volvomekaniker så det ska nog bli bra det där!

måndag 27 januari 2014

Två hårfagra



Målaaaaaa








Skridskokrypning

Vi åker ju förbi isplanen på väg hem från förskolan varje dag. Så i fredags ville Truls prova igen. Efter att ha lämnat av Hedvig med pappan för att laga mat gick vi dit för att pröva lyckan. Vi var ensamma där, förutom en ung tjej som åkte konståkning. Truls vinglade lite grann innan han tröttnade och kröp istället. Men han tyckte det var jättekul i alla fall så vi blev kvar där en bra stund tills lamporna släcktes. Jag plogade planen och Truls övade på både backhand och forehand samt på sin forna specialitet med att skjuta baklänges. 


måndag 20 januari 2014

Nästa skidfantast!

Idag var det Hedvig som ville åka skidor. Eller rättare sagt, de ville båda åka skidor, men den här gången gav sig inte Hedvig: DET VAR HON SOM SKULLE ÅKA!!
Och det gick ganska bra, hon hasade sig fram så gott det gick, fast fötterna inte riktigt satt fast i bindningarna. Hon är envis den lilla damen. Elisabeth och Truls åkte bäbispulka på vägen, och sladdade så att Trullerull inte kunde sitta kvar. Men det var nog liksom meningen, för även om pulkan stannat i svängen så föll han hejdlös ur, likt en döende svan.

Måndagsmys

Imorse lyckades jag skaka liv i Elisabeth så pass tidigt att vi kunde äta frukost tillsammans, vilket inte hör till vanligheterna på vardagarna. Just när jag ätit färdigt så hör vi Truls komma tassande från sitt rum, han gnuggar sig i ögonen och kommer och kryper upp i min famn, mysigt värre. Där sitter han tills jag läst färdigt tidningen, och i det sällskapet gjorde jag mig ingen brådska, hade gärna suttit där hela morgonen. Men det blir tyvärr dags för mig att gå och borsta tänderna och sticka till jobbet, så jag lyfte över honom till Elisabeth. En riktigt, riktigt mysig morgon!

Snölek

Igår var en dag som andades friskvård och snö. Vi började dagen med en stabil grötfrukost så att vi skulle orka hålla igång. Sen stack Elisabeth iväg och körde sin premiär på längdskidor, Hon körde 6 + 2,5 km, bra premiärpass! Vi andra gick till Västerbackens pulkabacke och träffade Jesper, Noah och Klara. Där blev det mycket lek och skratt.


 

Åkmadrassen från Nopro (tack Håkan) fungerade perfekt som lift för två barn, man la den största i botten, hållandes i snöret, sedan fick den mindre av dem ligga ovan på honom och klamra sig fast.

 Jag tror nästan att de tyckte att det var roligare att åka uppför än nedför. När det började närma sig lunch gick vi hemåt, men eftersom Elisabeth inte hunnit hem så fortsatte vi leka ute.





 Truls ville också åka längdskidor, och som han åker, där har vi en ny favoritaktivitet. Fram och tillbaka på gatan, upp och ned på trottoaren, och ibland ramlar han, men det är inget som stoppar honom, upp igen med ett skratt. 


Efter lunch var det min tur att få åka skidor, jag träffade Jeppe på golfbanan och körde tre varv (ett varv = 4,5km) tillsammans med honom, sen var han nöjd. Jag fyllde på med lite blåbärssoppa och stack ut och körde tre varv till, det kändes bra, men det är många varv kvar till ett helt Vasalopp...
Elisabeth och barnen gick till grannen Fabian med föräldrar för lite lek och fika. Tydligen var det bra fika och lek, för Truls ville inte alls gå hem när mamman tyckte att det var dags för det. En toppendag avslutades med heltokiga barn och hoppade runt och brottades i sängarna medan vi försökte att byta sänkläder.

lördag 18 januari 2014

Nygammal bekantskap

Tågmuseet, det var länge sen! Medan Pär åkte för att hämta nya (nåja, allt är relativt) bilen passade vi på att hälsa på alla lok och fick se nya grejer sen sist. Ett ökenskepp och en legoutställning! Eftersom det var finfint pulkaväder var vi nästan ensamma. Vi kom först och gick sist. Som det brukar, alltså. 






Sälen!

Vi tog en sistaminuten (dvs spontant för att vara vi) till Sälen med Elin, Magnus och Wile. De små killarna är så lika så inte ens de själva visste vem som var vem. Det var kallt och snöigt men lite skidor hann vi åka. Slalompremiär för Truls och Wile! Två åk på säkert 15 meter blev det innan de tröttnade och ville åka pulka. Helgen gick ruggigt fort och avslutades med bad på expreium – mycket uppskattat av alla!




Innan snön kom

Öhnöhnööööhn! Fina gräsklippare!

<3



Klara...färdiga...gå!

Kompisarna M & K var här på middag för några veckor sen (eftersom vårt nyårsfirande hos dem blev inställd). Truls hade valt meny; varmrökt lax med potatis och romsås och glass till efterrätt. Sen körde de 8 m parkettlöpning tills det var dags att sova. 


onsdag 1 januari 2014

Gott Nytt År!

Nyåret firades hemma, eftersom Hedvigs julmagsjuka inte riktigt vill ge sig så hoppade vi över nyårsmiddagen hos Maj och Kerstin. Men det blev ändå en väldigt trevlig kväll med Brie- och Valnötspaj och Älgfärsbiffar. Barnen somnade efter förrätten och vi blev väldigt mätta efter biffarna så vi sparade desserten (Gino och glass) till idag istället.