måndag 30 september 2013

Kalas för två

Hurra hurra för Keste och Pär! Vi hade bakat chocolate mud cake och det var väl ungefär det jag (Elisabeth) orkade med efter dagen-efterkänslan från Lidingö. Vad Matsen hade för ursäkt för att såga stockar i Truls säng vet vi dock inte. Det är ju ingen timmerstomme där. 


Vakna farfaaaar!

Gapa stort

Idag var Truls hemma från dagis, eftersom han fick feber igår igen. Hedvig fick däremot leka av sig med alla barnen (gick jättebra att lämna!). Däremot var Truls tillräckligt pigg för att hälsa på hos tandläkaren. Se så fint han gapar! Han hade 20 tänder och fick en Bettan (mjukis-krokodilen) som tack för titten. 


Grusade planer

Nu har det ju varit klart en tid men här kommer bilder på vårt senaste projekt:


Bara det blir säsong igen på handelsträdgårdarna så kommer rabatten bli fin också.

Nu blommar det, igen!


lördag 28 september 2013

Helgen hittills

Typiskt. Mamman åkte till Stockholm för att springa Lidingöloppet (15 km), och samma kväll får Truls hög feber. Det blev glass och hockey i soffan med pappan. Hedvig sov oroligt och vaknade ofta och var ledsen men Truls var bästaste brorsan och försökte trösta, lånade ut sin vovve Sigge och försäkrade att allt skulle bli bra. 
För övrigt gick löpningen bra, 1:29:24, och alla var glada och pigga när jag kom hem. 
Och det viktigaste: Vi firade Pärs 36-årsdag med paket, sång och hämtmat från greken. Hurra! <3

På vår gata i stan

Vi lirar med både puck och boll, gärna samtidigt också. 



Hille Junior North Shore

Vår trädgård förvandlas mer och mer till fantasy camp.








Mellis


onsdag 18 september 2013

Varför man har stödhjul på cykeln!

In i skolan!

Så var det dags för lilla Hedvig att börja på dagis — åh ursäkta — förskolan. Vi skulle vara på plats klockan 13:00, så lite annat skulle vi hinna med innan dess. Vi började med att komplettera med det som vi missade att köpa på gårdagens shoppingtur. Hedvig ville som vanligt köpa ALLT, men vi nöjde oss med deo, pesto, havregryn, blöjor och vitlök. Precis enligt planen.





Sen drog vi vidare till grusgropen och köpte en släpvagn med grus, någonstans på vägen dit somnade Hedda. Så jag passade på att skotta av det hemma och åkte och köpte ytterligare ett lass. Men det fick ligga kvar på vagnen, istället bar jag in sömntutan till Truls säng för en stunds mys innan det var dags för lunch.


Och lagom till att det är dags att sluta servera tre mål mat hemma, så har restauranggästen slutat att kladda med maten. Men det är väl tur det för de stackars dagisfröknarna — åh förlåt — förskollärarna.


Första inskolningsdagen gick lysande, Hedvig sprang mest runt och utforskade lokalerna och leksakerna där. Och brydde sig inte särskilt mycket om var jag var någonstans. 
Det blir en ganska mjuk intro, som kommer att pågå i nästan två veckor.

Efter en timme var det dags att gå hem, så vi tog med oss Truls och rullade iväg. Hemma blev det cykling, kurragömma, trolldegning och tågbanebyggande som fick utgöra aktiviteterna. Vi tittade även klart på filmen Trassel, en ganska bra teknad historia från Disney.




tisdag 17 september 2013

Karlsbyweekend

Eftersom Elisabeth åkte till Stockholm på tjejhelg, så drog vi andra i familjen till Karlsbyn. Eftersom Truls hade feber natten till fredag och behövde vila lite så åkte vi på fredagkväll, då hann vi även träffa Elisabeth och skjutsa henne till skjutsen. Väl framme i Karlsbyn blev det Vattenmelon (som Erik och Malin fixat fram) till kvällsfika så att Truls skulle få i sig någon form av vätska och energi. För även om han varit i princip feberfri under fredagen dagen, så hade han knappt druckit något och än mindre ätit.



Lördagen innehöll, pajbak, lek hos Anton och Tilde och middag med besök av Malin (Erik drack öl och tittade på hockey).





Och det bästa med pajbaket var att då fick man äta upp den efteråt!




Syskonmys i vagnen på väg upp till Smörtäppa.




Söndagen inleddes med traditionsenlig yoghurtfrukost, sen blev det bad för barnen och jag stack in till Falun och körde ett par varv runt Varpan.





Medan jag var och cyklade hade Truls fått följa med upp till Solveig och Hans och lekt i sandlådan. Vilket var väldigt uppskattat, det var även födelsedagspresenterna som Truls fick från dem.

När eftermiddagen nalkades styrde vi kosan hemåt Hille, och lyckades med tajmingen så att vi kunde hämta upp en trött men nöjd Elisabeth på vägen hem.



Tack alla inblandade för en trevlig helg!















fredag 13 september 2013

Sjukdag

När man har haft +40C feber inatt så får man äta Piggelin och druvor till frukost!

torsdag 5 september 2013

Testar dagis!

Idag stannade jag och Hedvig på dagis för att testa om det var roligt att vara där. Först stannade vi till i sandlådan, och det var ju ganska kul, även om det var många som ville leka med en och samma leksak, men det är vi ju vana med hemifrån.



Sen gick vi på upptäcktsfärd och hamnade vid rutchkanan. Och då fick Truls syn på oss och kom för att hjälpa Hedvig att åka. Efter många turer med glädjetjut utför kanan så var det dags för oss att gå hem och äta frukt och baka bröd. Truls vinkade glatt hej då och sprang ner till sina kompisar, han vet ju att vi snart kommer och hämtar honom!