fredag 31 maj 2013

Glasspaus

Parklek

Idag har vi varit i Bolougnerparken och lekt med Maj och Kerstin. Det var kul, men det var otroligt mycket barn där, förmodligen skolutflykter till cirkusen som slagit upp sitt tält bredvid lekplatsen. Så efter en halvtimme hade papporna fått nog, även barnen verkade less på att trängas med de större barnen i kön till rutschkanan.

tisdag 21 maj 2013

... väntar aldrig förlänge!

Idag fick Hedvig sin ettårspresent från farmor och farfar. Anledningen till att hon får den först nu, är att vi inte kommit på något hon behöver. Men nu har vi hittat en grej, mest så att det ska finnas en ledig åt henne...

Om den blev uppskattad? Kolla på bilderna! Vi hann inte ens montera klistermärkena!

måndag 20 maj 2013

Ockelbo t/r

Vi träffade de lediga familjemedlemmarna Winberg på stationen och hoppade på första bästa tåg. Vilken tur att det var rätt tåg. Hedvig blev helt till sig och kunde inte sitta ner, det var spännande att titta ut redan innan tåget börjat rulla. Truls och Maj skulle såklart sitta bredvid varandra, men båda ville sitta vid fönstret. Buhu uhu.... Men när utsikten bara var skog så var det roligare att leka tittut mellan sätena än att stirra på träd som swischade förbi.

Väl framme gick vi till en park och fikade, sen åkte vi hem igen. Ockelbo hinner man tydligen se på 53 minuter. Resan hem var inte lika spännande, men väldigt trevlig. Barnen åt smörgåsrån och var på gott humör.

Åter i Gävle skiljdes våra vägar och vi gick och köpte oss lunch vid en av korvvagnarna på Rådhustorget. Korv till Truls, och burgare till pappan. Hedda sov så hon fick vänta tills vi kom hem igen.
Förutom att bussen hem till Hille var inställd, så var det en toppenutflykt. Det blir nog fler såna här korta trippar.

Utflykt

Idag är det lite trist väder, så tar en buss och tågtripp till Ockelbo med Maj och Kerstin.

onsdag 15 maj 2013

Onsdag...

..och vad gör vi då?
Loklekis såklart! Maj, Kerstin och Kalle hängde också med.

Bamse eller Spindelmannen

Elisabeth och barnen var och tittade när jag körde Gästrikecupen igår. När jag kört klart tog Truls och jag en tur i skogen. Då stötte vi på ett träd som låg över stigen, Truls tänkte leka Bamse och flytta på det. Men efter några försök så sa han "-Nä jag kan inte.", och blev Spindelmannen istället. Spindelmannen kommer fram lite då och då, och hoppar upp- och ner från stenar, stubbar och andra roliga hinder. "-Tadaa!!"

Stolta päron!

Igår när jag hämtade Truls på dagis så gjorde han något som gjorde mig väldigt, väldigt stolt. Medan jag hämtade Hedvig som krupit iväg, så kom en väldigt ledsen liten kille från avdelningen bredvid. Det var ingen pedagog i närheten, men då grep Truls in, han kramade killen och sa "-Blir bra snart!", och höll honom tills han slutade gråta! Då började JAG nästan gråta av stolthet, vilken fin och snäll liten kille vi har!

tisdag 14 maj 2013

Själv är bäste dräng

Idag fick Truls ta sig för egen maskin till dagis. Och vad roligt det var, men pappan fick springa lite i backen ner mot dagis, eftersom Evil Knievel släppte på för fulla spjäll, men backen innan ner mot Hillevägen fick han åka med pappan hållandes i jackan...

Körv i Karlsbyn

Måndagen spenderades i Karlsbyn, eller ja, ett par timmar av den i alla fall. Vi levererade en gungställning till Matilde och Kalle, samt hämtade lite mer ved hit till Hille. Eftersom farmor Britta inte var hemma, så försåg vi oss själva med lite korv och makaroner, eller körv, som Truls säger att farmor säger. Och det var riktigt lyxig Siljansfalu som vi hittade i kylen, mmmmm gott! Truls åt nog tre-fyra skivor innan jag hann steka färdigt. Hedda nöjde sig med en innan stekning och sedan två stekta med några nävar makaroner till.

Vi fick finbesök i köket av Mattis och den gulliga jycken Electra.

Utbildning

Imorse medan jag dukade undan frukosten så lekte barnen i Truls rum. Då hörde jag Truls säga "-Kom Hedda, läsa traktorn.". Och när jag tittade in såg jag dem sitta så här på golvet, Truls pekade i boken och berättade om plogen bak på traktorn. Syskonkärlek!

Dyrt med cykling

Det här är Truls nya skor, inhandlades i tisdags. Undrar hur många par han kommer att förbruka i sommar?

måndag 13 maj 2013

Familjedag på tågmuseet!

I lördags kom mormor&morfar på efterlängtad visit! Nu fick ju barnen träffa dem mest eftersom vi var på 40-årsfirande men söndagen tillbringade vi tillsammans på (gissa!) tågmuseet! Det var massvis med folk eftersom det var Familjedag men Truls var relativt tålmodig i kön till minitåget (Hedvig också, såklart), däremot var det lite tuffare klimat inne vid brio-järnvägen och katastrofen nära när någon annan lekte med tåget James. Men ändock en riktig toppendag! Truls grät hela vägen till bilen och ville inte åka hem. Barnen somnade redan när motorn gick igång, övriga fick vänta tills vi var hemma hos respektive. Hoppas mormor&morfar hunnit återhämta sig efter en, minst sagt, intensiv helg som var mycket uppskattad! Tusen tack för barnvakt och besök!

fredag 10 maj 2013

Ännu en traktordag

Idag packade vi oss iväg till traktormuséet, för lite lek och fika. Och bara för att jag var så jävla präktig och tog cykeln så hade de grusat vägen, och det var inte den finaste fraktionen de hade valt att lägga på heller...morr!
Väl framme så var det helt plötsligt svinkallt, när vi åkte var det ju ljummet och skönt. Hedda blev ju söt i Truls mössa iaf. Vädret hann växla några gånger så solhatten jag tog med till henne fick åka på en sväng den med.

Till middag idag hade Truls beställt "pannkakatårta", och eftersom vi hade massor av mjölk med kort datum på kvar i kylen, så fick det bli så. Vi lyxade till med lite glass också!

Både före och efter middagen åkte Truls och jag cykel, nu börjar han hitta balansen. Han lyfter på båda fötterna och rullar ganska långa sträckor utan att sätta ned dem igen. Kul!

Jesus flyger!

Vi gjorde inget särskilt på Kristi himmelsfärdsdagen, fruktsallad och pizza gjord på det sista resterna som fanns kvar av julskinkan i frysen stod på menyn. Och så griljerade vi en ny skinka... God Jul!

Sommarvärme

Eftersom det fortsatte att vara varmt och skönt ute på tisdagen, köpte vi med oss glass och åkte hem till Maj och hälsade på. Där blev vi kvar hela eftermiddagen, och när vi väl skulle åka hem så ville Maj vara chaufför.

Härlig måndag!

I måndags svängde vi förbi Elisabeths jobb efter att vi varit på öppnaförskolan och därefter handlat mat. Mammans jobb är buskul, barnlekhörna, pingisbord, glassbox och trumset! Undrar om de jobbar något alls?
Efter att ha spelat trummor så åkte vi hem och åt lunch. Och följde upp med en Bobbycarpromenad ner till åkrarna för att titta när de plöjde. Som tur var hade jag tagit med mig bogserlinan, för efter ett tag tog bensinen slut i bilen...
Så vi åkte hem för lite fika och lek i sandlådan med Vilmer och Lone. Äntligen en skön vårdag!
Och som avslutning så fick vi besök av farfar och farmor, vilken heldag!