tisdag 19 mars 2013

Lyckoresan!























När vi lämnat mamman på coola reklambyrån i centrala huvfudstaden, så styrde vi stegen mot tunnelbanan. Vi åkte till Gullmarsplan, men mellan Skanstull och Gullmars så tog undertråden slut för Truls. Samtidigt gick jag ett tSMS från Elisabeth där hon tipsade om att åka till spårvägsmuseet. Sagt och gjort, vi åkte dit och Truls sov hela vägen dit, och fortsatte sova medan jag och Hedvig åt lasagne. Men lagom till dess att vi ätit färdigt så slog han upp sina blå. Och lekte snällt vid de FEM borden med BRIO-tåg när jag beställde pannkakor åt honom. Pannkakorna varvades med lek, men tillslut hade alla hamnat i magen, Hedda och jag hjälpte till med några tuggor var. Vi hade inte så mycket tid kvar till dess vi fick lov att åka och möta upp Elisabeth. Men en tur med minitunnelbanan och lek i lokförarsimulatorn hann vi med iaf. Det här är ett ställe som vi måste besöka igen. Eller kanske någon mor- eller farförälder vill åka hit med en liten tågfantast? ;)
Vi tog buss och tunnelbana till Åhléns där E väntade på oss och tog en fika (det var den enda gången Truls blev arg på oss under dagen, bara för att vi delade en muffins på två). Sista etappen på resan avslutades på övre däcket på ett SJ regionaltåg, Truls var mest intresserad av att spela på mammans telefon, men Hedvig gillade att spana på landskapet som susade förbi utanför och fortsatte med sina trallande tjut som hon spridit omkring sig hela dagen.
Det här var nog en av de bästa dagarna vi har haft tillsammans på länge. Truls har varit med på noterna hela dagen och gått med på i princip allt vi har önskat, inget bråk om kläder, blöjor eller något annat (förutom den där muffinsen).

Superutflykten

Ojojoj, vilken heldag! Tåg, tåg, tåg!!! Jag (E) skulle hälsa på jobbet i Stockholm en sista gång och övriga familjen skulle ägna sig åt lantistivoli (åka tunnelbana och rulltrappa). Det var med lite dåligt samvete jag skickade iväg Pär med båda barnen (Hedvig i sele och Truls i sulkyn) och gick och åt lunch på Grill. Men det visade sig bli en av de bästa dagarna på länge! Mer info kommer om vad de hittade på...

Lyx i solen!

I flera veckor har jag sneglat på skaren ute på åkrarna mot gamla E4:an och tänkt att den borde man nyttja för lite skejtskidåkning. Och eftersom jag är hemma och VABar den här veckan och Elisabeth kände sig lite hängig i morse och ville vila en stund. Tog jag barnen i vagnen och drog ut och åkte. Hedvig somnade innan vi fått på skidorna nere vid åkern och Truls slocknade till lite då och då. När jag åkt runt i ca 30 minuter tog jag en paus och solade mig lite lutad mot en sten. Men jag hann precis ta bilden av mig själv innan jag hörde "Åka mer vagn!" från kupén. Så det var bara att spänna fast sig i skaklarna och dra iväg igen. Inte mig emot då jag lyckades få tag i en startplats till nästa års Vasalopp, så jag behöver all träning jag kan få. Nu ger det här kanske inte så mycket effekt om ett drygt år, men många bäckar små... Efter en dryg timme ute på åkern, styrde vi kosan hemåt och möttes av en mycket piggare mamma som genast började laga lunch åt oss hungriga skidåkare.

måndag 18 mars 2013

Maaaat!

Det KAN se ut som att Hedvig är väldigt ivrig på att få smaka hemlagat, men allt spottas ut - utom Hipp's burkmat och köpegröt. Ok, det sista spottas ut också men bara om det inte är tillräckligt mycket katrinplommonpuré på skeden.

Invigning av afterskihyllan

Igår kom familjen Eriksson hit på snölek, korvgrillning och fika. Skoj!

fredag 15 mars 2013

Chokladfrossa

Provade ett nytt recept från MerSmak men eftersom vi saknade lite ingredienser blev det en variant som var helt OK *dreglar* men vi måste nog ge originalreceptet en ny chans. Åh typiskt!

Hedvig vill också cykla

Vi gjorde en kupp och lånade brorsans cykel. Ojojoj, det var ju jättekul att fara omkring och känna vinden i håret! Nu längtar vi ännu mer till våren och hjul som knastrar i gruset!

Målare

tisdag 12 mars 2013

Med mina sherpas på promenad

Efter operationen behöver jag bärhjälp med barnen och eftersom Pär har leverans på jobbet den här veckan och inte kan vara ledig ryckte svärmor och Keste ut. Toppen!

måndag 11 mars 2013

Värmer i kylan

Tack så mycket för blommorna, mor & far & Micke! <3

Trött Trullerull

Det var ett kärt återseende med Maj på öppna förskolan idag! Truls och Maj dansade runt, hand i hand, och skrattade, gömde sig bakom draperiet och stod på bänken och kikade ut genom fönstret. Efter varje sång ropade Truls "sjungit färdigt!" i hopp om att dörren ut till leksakerna skulle öppnas.
Väl hemma, efter en seg biltur med biltvätt och grushämtning, ville han inget äta och somnade på golvet. Vi passade på att ansa polisongerna. 8-)

lördag 9 mars 2013

Gratis mat!

Eftersom det inte direkt var 99krförjulbordspåikeapensionärskö till maten när vi hälsade på hos Mattias vid Maserfrakts öppet hus. Så passade vi på att äta lite gott. Vi vuxna tog lite potatissallad och kallskuret, och toppade med frukt och en dammsugare. Truls gick direkt på frukten och dammsugaren. Tack för maten farfar Matsen!

onsdag 6 mars 2013

Afterski-hyllan i Hille

Vilket härligt vårvinterväder! Medan Hedvig sov passade jag på att maxa upplevelseparken vi har på tomten. Sköna sittplatser i eftermiddagssolen, och ikväll blir det gulasch. Jawohl!

Omvägen hem från dagis

måndag 4 mars 2013

Måndag igen

Tillbaka i vardagen. Men vilken vardag sen! 8 grader varmt och fågelkvitter! Vi hade lässtund på förmiddagen och gick ut efter lunch. Hedvig skrattade förtjust i pulkan och Truls provkörde skottkärran vi fick när grannarna flyttade. Sen bytte han till gräsklippare när vi tog en promenad till bonden, traktorerna stod kvar! Vi gick ända ut till gamla E4:an, men då ville han sitta i vagnen och poff, så somnade de båda två. Mysigt!