måndag 29 oktober 2012

Första gubben!

Truls pyntade snögubben alldeles själv, med fina grenar.

Grannfejden

Vi hade grannarna på middag igår kväll. Truls och Wilmer tävlade i löpning och klättring i högt tempo så de var alldeles rödblommiga om kinderna! Kul! Här en bild på efterrätten, chokladpannacotta med pimpimfluff. Till varmrätt åt vi coq au vin. Schmutt!

Snö snö snö!

Tungt att spela bandy i detta väder. Men otroligt bra overall i fodrad gallon! Jag skulle behövt en i vuxenstorlek nu på eftermiddagen eftersom det blev mer och mer regnblandat.
Vi fick besök av Li och pappa Henrik efter lunchen och kämpade väl i skitvädret. Nu blir det brasa och chuggington.

lördag 27 oktober 2012

Kårrv!

Idag tog vi grabbar en tur till Tjälinge utanför Uppsala (Googla om ni vill veta mer exakt var det ligger). Där köpte vi ett par grindar av en trevlig farbror som råkat köpa ett par för mycket när han handlat via internet.
På vägen hem stannade vi på Sibylla och beställde varsin portion korv med mos. Truls tyckte att det var väldigt snålt med bara en korv i barnportionen. "-Mer kåårrv!" sa han när vi plockade undan brickorna. Men när han såg att luckan till sopkorgen öppnades automatiskt glömde han den saknade korven och rusade dit och kastade i sin tomma juicemugg. Sen gick vi ut och kollade på lite coola bilar för att sen kasta oss in i vår supercoola "-Vlåvlo, en blå" och åka hem till brudarna.

Tokitok overkill

Ofta behöver Truls bara visa sig för att Hedvig ska skratta, men ibland är hon lite skeptisk till hans skojfriska humör.

Be kind rewind

Truls körde vagnen fram och tillbaka, fram och tillbaka, på den sämsta delen av trottoaren på vår gata. Chäääv (själv), såklart. Det var jobbigt. Jättejobbigt.

Barnen leker med lego

Här är jag nog säker...

fredag 26 oktober 2012

Mystiskt

Nu är det tredje gången Hedvig sitter på ett annat ställe än där jag satte ner henne. Hur hon förflyttar sig är än en gåta. Som på bilden, jag satte ner henne på mattan, till vänster om flaggan, medan vi åt mellis. Kryper? Hjular?

torsdag 25 oktober 2012

Succé!

Lyckades lägga båda barnen själv idag medan mamman var ute och sprang. Nu hörde jag att hon kom hem så då byter jag om och sticker ut och rör lite på mig jag med...

tisdag 23 oktober 2012

Tunnelseende

Vi tog en omväg hem från dagis idag. Ett tåg såg vi och sen hoade vi i alla möjliga tonarter i viadukten vid Milbo. Mycket uppskattat.

måndag 22 oktober 2012

Öppnis och weoweoweo

Idag provade vi ännu en av dessa öppna förskolor. Förutom varje stadsdel så har även Konstcentrum öf och idag var temat Staden. Vi målade vägar (och järnvägar...), byggde hus, garage och tunnlar på pappret de tejpat fast på golvet. Man kunde köpa pannkaka med grädde och äppelkompott för 25:- och sen kom brandbilen och visade upp sig! Nu var det brandlarmet som gjorde att de kom, de gör visst inte så varje måndag. Synd. (fick ingen bättre bild eftersom batteriet tog slut i telefonen)
Truls tyckte det var jättekul! Han ritade, tejpade, sprang runt runt runt, spelade piano, klättrade på konstverket i entrén (i tron att det var Kalles klätterträd) och var helt slut efteråt. Hit åker vi igen!

Piggelin!


Idag fick Truls sova två timmar, vilket mamman tycker är en bra metod. Nu är klockan 22:27 och han har ännu inte somnat för natten...

Försmak av vintern

Det här inlägget skulle ha postats förra veckan, men e-posten strulade så det kommer nu istället.

FREDAGEN DEN 12:E OKTOBER


Vi kom upp till Lindvallen igår kväll, efter tre panikstopp efter Falun pga hysterisk liten Hedvig som sen hölls på någotsånär gott humör (dvs hon skrek inte) genom att mamman härmade en apa i baksätet.

Idag har vi härjat på Experium och plaskat och badat, skådat första snöfallet och ätit gott ute. I morgon repeterar vi dagens händelser. Finliv!





söndag 21 oktober 2012

Truls bagarskola

Kavla.
Välj form.
Tryck ut kaka.
Ta bort överflödig deg.
Lägg på plåt.
Nu mamman göra samma.

Lördagkväll i lugn och ro

Eftersom fredagskvällen blev lite bakvänd med två barn som var vakna till efter midnatt (några minuter innan Pär kom hem) hade vi inga större förhoppningar men Truls somnade strax efter 19, Hedvig hade svårare att komma till ro (går ju inte att somna bajsnödig, mammaaaaa!) men häpp så satt vi med tända ljus och åt bara vi vuxna. Nybakta baguetter (Leilas), Pärs freestylade yakiniku och Pommac (fint ska det va!) och Truls egenkomponerade plockgodispåse (som han inte fick äta av). Deprimerande på fjärrsyrn men orka zappa. Under natten övade jag (Elisabeth, fyi) på min hosta så den lät riktigt härlig till slut.

Frustration

Hedvig gör plankan, reser sig på knäna och ålar ändå bara baklänges. Aaarrrghh! Vi övriga i Muppa-Märtas hus håller andan och hoppas hon inte börjar krypa innan 2012 är slut. Gäller att njuta medan vi åtminstone vet var ett av barnen befinner sig!

lördag 20 oktober 2012

Lirarlördag

Idag drog vi ut och spelade kottbandy, jag och Truls, Hedvig fick sova i vagnen. Så att mamman skulle få lite tid för sig själv, eller rättare sagt, hinna städa lite i köket. Fin gest av mig va? ;-)

Efter avslutad match tog vi en promenad och tittade på Sundsvallståget, hoade lite i tunneln närmast dagis och promenerade vidare till gångtunneln vid Västerbacken och hoade lite i den tunneln också.

När vi kom hem vankades det varmkorv till lunch i det nystädade köket. En toppenförmiddag!

fredag 19 oktober 2012

Fredagsmys

Vi är ju pappalösa idag, han har spanat på vindkraftverk i Järbo med jobbet och firar med en öl eller två. Truls sov ingen middag (vilket pappan tycker är en utmärkt idé, synd han inte är här och njuter av det...) vilket resulterade i smågnäll och tårar och rå blodpudding till middag (snabb googling lugnade min oro) och sen slocknade han framför Bompa redan 17:15. Hedvig kämpade på 1,5 h till innan hon träffades av John Blunds magiska pulver. Ojojoj, barnfritt redan kl 19! Jag poppade popcorn och skopade upp glass och ... fick äta upp glassen i köket snabbt som ögat (fryshjärna!) eftersom Truls kom tassande och var så törstig, så törstig. Nu är klockan 21:15 och även Hedvig har anslutit till tv-soffan. Hon har iofs slocknat igen men jag slipper åtminstone vara ensam så här på fredagskvällen. :-)

Regissera djur och barn är ingen lek

Försökte göra ett syskonporträtt när båda hade traktorer på kläderna. Hade ju blivit ett passande inlägg eftersom vi ju skulle till traktormuseet, vårt andra hem. Det gick ju sådär.

Spelevink och ännu en traktor

Förmiddagen tillbringade vi ute med klubban i högsta hugg, spela på puck och boll och i vattenpölar är det som gäller. Vi gick till bonden och räknade traktorer innan det var dags för lunch. Sen åkte vi till traktormuseet för playdate med Li och hennes pappa.

Bärsäsong

Än levererar trädgården godis! Trädgårdshallonen är det bara Truls som äter av, de smakar inte särskilt likt hallon alls. Sen har vi två sorters björnbär som nu har massor med stora, syrliga bär. Gott!