fredag 31 augusti 2012

Utomhuspremiär!

Efter att ha torrcyklat inne i fyra dagar var det äntligen dags att bege oss ut i verkligheten. Först skulle Truls bara leda cykeln själv, men när vi nådde slutet på vår gata var det dags att hoppa upp i sadeln och bli skjutsad. Vi körde upp i skogen och vände, hoppade upp och ner för trottoarkanterna. När vi rullat tillbaka hem var det dags att börja åka utför branta slänten på andra sidan gatan, det var tydligen en höjdare för vi skulle absolut inte gå in när det började regna. Men eftersom pappa än så länge är störst och starkast, gick vi under vilda protester in och läste saga istället. Tydligen var det utmattande att cykla, för det tog inte lång stund för den lille cyklisten att somna.






onsdag 29 augusti 2012

Softisch


Hedvig slappar i vagnen på väg hem från Dagis, skönt att sträcka på benen nu när brorsan inte sitter i vägen.

söndag 19 augusti 2012

Spring, spring, spring, spring, spring

Pär var nära att skicka ut en skallgångskedja men jag var bara i sånt flow att jag inte ville sluta springa. Men det ville benen till slut och det var mörkt ute och mitt mål var nått. Sju kilometer. 7! Så långt har jag aldrig sprungit. Tänk vad ett par förlossningar gör för psyket.

Skogspromenad

Idag passade grabbarna på att sticka ut en sväng i skogen medan tjejerna gick över till grannen på MeandI-party. Truls inledde promenaden med att springa i några vattenpölar, men efter bara några vändor fram och tillbaka genom pölarna så ville han faktiskt sitta i bärstolen. Vi tog vägen över åkrarna där vi spanade på både traktorer, lastmaskiner, hästar, får och Kanadagäss. Kvigorna på andra sidan gamla E4:an var väldigt intressanta. Truls ville att vi skulle ge dem "gääs", men det var ingen av dem som ville komma fram till stängslet och äta av det som bjöds, så vi gick vidare upp i skogen.






Vi kryssade fram på några stigar, och här och var hittade vi några kantareller och lite hallon. Vi åt några kex och pratade om tågen vi såg igår. Efter en timme hade vi fått nog av myggorna och gick hem.

lördag 18 augusti 2012

Jädraås-Tallås museijärnväg



















Det var tänkt att vi skulle åka tåg och äta kolbulle, men då det var beredskapsnostalgi var det fullt av filtklädda gubbar doftande av vapenfett och enris och då passar ju bara ärtsoppa. Inte illa det heller. Men tåg blev det, ett litet ånglok dit och ett litet diesellok hem. Båda barnen på bubblande, pratglatt och entusiastiskt humör! Tut tuuut!

Vår son är från Östergötland

Senaste ordet: oäls.

fredag 17 augusti 2012

Bara EN macka, marmor!

Kvällspromenad

Eftersom det var så fin kväll tog vi pyjamasnissarna i vagnen och tog en tågspaningstur. Hedvig ville då rakt inte ligga och stirra efter flyttfåglar så efter lite ommöblering fick även hon se sig omkring. Som ni ser var 19:37 mot Narvik försenat så det fick bli Sundsvallståget Truls vinkade till istället. Lika uppskattat det med. I morgon blir det mer trainspotting, återkommer i ämnet!

Poolparty?

Strandraggaren sitter i soffan och tittar på Chuggington i väntan på solens återkomst.

Dagens lunch

Idag är jag, Pär, och jobbar i Söderhamn. När det närmade sig lunch, hade jag ingen aning om vart jag skulle åka och äta. Jag styrde kosan mot centrum, längs vägen åkte jag förbi en skylt som pekade mot Liza's Restaurang. Den kunde jag ju bara inte negligera.

Utvärdering:
Liza's är en restaurang av klassisk industriområdesmodell, och lunchgästerna verkar till större delen bestå av pensionerade industriarbetare. Det är väl så att det inte finns så många aktiva industriarbetare kvar här i Söderhamn. Personalen är också den av det äldre gardet, vilket syntes på valet av efterrätt. Burkfruktcocktail och grädde, det har jag inte ätit på 20 år. Jag snodde det röda bäret! Men det smakade inte särskilt bra, kunde lika gärna varit utan. Varmrätten då? Jag tog Dragonkyckling, men de hade vräkt på med soya i såsen, så någon dragon kände inte jag av. Men det smakade helt ok ändå.

Man vet att man befinner sig i Norrland då det serveras Zeunerts Trocadero på pump!

Nej, nu ska jag ut och knacka ner några pinnar, så att jag får åka hem någongång!

torsdag 16 augusti 2012

Tröttmössor!

Idag har jag, Pär, träffat barnen ca 45 minuter i vaket tillstånd. Båda barnen sov när jag gick till jobbet. Och när jag kom hem hade Truls somnat i förarsätet på bilen, där han suttit och lekt medan Elisabeth ammade Hedvig i baksätet. Truls hade vägrat att sova middag så han var väl trött, stackarn. Jag bar in honom till sängen och lade ner honom där, och han bara fortsatte att sova. Och medan jag lagade mat badade Elisabeh Hedvig, och de kom till köket lagom till dess att maten blev klar, så nu fick jag spendera lite tid med Hedvig sittandes i stolen bredvid medan vi åt. Efter en stund vaknade Truls till, men ville inte komma upp och äta. Vi gav honom nappen, och jag lade mig bredvid en stund, och nu somnade han riktigt tungt. Samtidigt hade Hedvigs mat- och sovklocka ringt för både mat och sömn, så tjejerna hade förpassat sig till soffan när jag kom ut från Truls. Och de låg och sov i soffan när jag stack och hämtade ett paket och köpte mjölk. När jag kom tillbaka sov Hedda fortfarande, så vi passade på att gå ut och fixa i trädgården och garaget, med babywatchen påslagen. Strax före nio gick Elisabeth in och jag stannade ute en halvtimme till. När jag kom in hade Hedvig precis ätit och somnat om, Truls sov fortfarande. Nu är klockan strax före elva och de sover fortfarande, det ska bli spännande att se vilken tid de vaknar i morgon. Truls brukar sova ca11 timmar, följer han den mallen så blir det revelj klockan 04:00... Så det är bäst att jag postar det inlägget här och somnar jag med.

Litet hus vid skogens slut

Truls byggde en koja idag, alldeles själv. :-) Inte så insynsskyddad, men väldigt kreativ.

tisdag 14 augusti 2012

Marmor åker mc

Lunchsällskap

Idag på lunchen prövade jag att sätta Hedvig i barnstolen tillsammans med oss. Kanske skulle hon vara nöjdare där? Och se, det funkade ju hur bra som helst! Hon var helt fascinerad av Truls fina bordskick och han tyckte också det var kul, så kul att han t o m delade med sig av sin mat - korvstroganoff och ärtor! Favoriter alltihop! Det är äkta kärlek det. :-)

måndag 13 augusti 2012

Traktorträff

I söndags var det traktorträff och Pär, Truls & farfar kom först i traktorkaravanen med bananbilen och Trulle var eld och lågor. Kobingo, traktor-drag race och stora och små ekipage visades upp och provkördes. Vi vann inget på kossorna i år heller, jäkla skitspel.