måndag 30 april 2012

Hur firar vi Valborg i Hille i år då?

Det blev yoghurt, tårta, Alvedon och brasa på TV. Planen var att gå till Truls dagiskompis Maj och fika för att sedan gå vidare och titta på en brasa. Men eftersom Truls kom hem från dagis med 39,3 graders feber så fick det bli ovanstående variant på firande. Nästa år kanske vi får se en brasa live!

söndag 29 april 2012

Jackpot

Pär och Truls hälsade på en kollega idag för att hämta en bobbycar vi fått och fick ett släp, en stor tramp-traktor och trehjuling som bonus. Så himla snällt! Längtar utomhus!

Söndagen

Söndagen bjöd på vackert väder, utelek, trädgårdsfix, städning och spontanfika med grannarna. Barnen fick bada med varierat resultat. Hedvig hatar att vara naken och kunna vifta med armarna och Tumlaren Truls vill aldrig gå upp och testade även Lillasysters badvatten i babybadbaljan. Fyra badankor i betyg! Hedvig hoppas på vattenskada så hon slipper besöka badrummet överhuvudtaget.

Uppdraget slutfört

Sagostund

fredag 27 april 2012

En perfekt morgon!

Kan det bli bättre än ett helt tåg med lastmaskiner och lastbilar som sopar gatorna? Vi rusade ut och kollade!

torsdag 26 april 2012

onsdag 25 april 2012

Blommor från jobbet :-)

Vaken!

De är så söta när de sover

Rätt upp i krysset från blå

Truls fick vara med de stora killarna (grannen Linus bl a) och spela hockey! De såg direkt vilket framtidslöfte han var och satte honom på topp som farlig forward. Nu blev det inget mål i premiären men efter att ha rört om i försvaret gjorde han en snygg passning och var nöjd med det. Mamman och pappan grät av lycka (ja, vi är lite känsliga just nu).

måndag 23 april 2012

Första turen

Hedvigs första tur med vagnen gick till hockeyplanen vid vattentornet. Truls sköt på mellan framspelningarna till pappa. Hedvig var inte direkt överväldigad i början men somnade på vägen hem och det lovar gott inför framtiden.

söndag 22 april 2012

Stor liten bebis

Sötnöten provar på mjukliften. Tittut!

Glassfest!

Igår firade vi Hedvigs hemkomst med en varsin rejäl portion med Sias blåbärsglass! Nancy fick slicka tallrikarna!

Hedvig chillar

Nu har vi varit på sjukhuset igen och extrakollen av gulsoten som ger henne sån fin bränna. Den var helt ok och vi behöver inte dit igen eller göra något mer än äta och skita, vilket hon är en ren naturbegåvning på.

Nästan som vardag igen

Raggmunk från stjärnkocken!

fredag 20 april 2012

Finfrämmande!

Äntligen fick mamma och Truls träffa varandra. Som de hade längtat, men var hade magen tagit vägen? Farmor och Keste fick hålla Hedvig medan Truls sprang runt och tryckte på alla hissknappar som fanns att hitta i trapphuset. Och med inte mindre än tio hissar så blev det en hel del knappar att hinna trycka på när de hade slocknat. När hissarna inte var lika roliga längre, typ efter tre-fyra minuter, så roade vi oss med att skjuta runt lite olika vagnar. Roligast var nog att bli skjutsad i tvättvagnen, den kunde man klättra i samtidigt!

När vi gullat färdigt med Hedvig så drog vi och handlade på Konsum. Truls agerade personal shopper åt mig, sushi och potatissallad med Aioli var en lysande middagskombination påstod han. Jag litade inte på honom och fokuserade på lite plockgodis till fredagsmyset på avd.108 istället. Vi lämnade betalningen åt farmor, vilket var tur, för vi hann precis ut i tid tills 19:37-tåget mot Narvik passerade förbi.

Imorgon ska vi äntligen få samlas hemma hela familjen, det ska bli riktigt skönt!

Och hon heter...

Hedvig Elin Maria Nilsen

onsdag 18 april 2012

Liten tjej!

Vi var på TUL i måndags (v 38) och då viktuppskattades bebben till 4 kg så då beslutades om igångsättning. Och här är hon nu. 51,5 cm och 3684 g rosa marsipan. Det var en seg start men på sista 1,5 timmen öppnade jag mig 5 cm och ploffs var hon ute! Vilket superteam vi var! Nu har vi fikat och ska snart få komma till BB. Ska bli skönt att få sova (?).

Välförtjänt fika!

Färdigt!

Det blev en tjej! Längd och vikt kommer senare! Allt gick bra och alla mår bra!

tisdag 17 april 2012

Tisdagskul!

Idag åkte jag och Truls och tittade på när första deltävlingen i Gästrike Cupen. Där fick vi se bland annat två föredetta svenska mästare, Magnus Palmberg i XC och Mattias Nilsson (Team Kalas, Falun) långloppsmästare, tävla i mountainbike. Och vi kollade på när barnen körde sitt lopp, Truls ville vara så nära starten som möjligt, sen sprang vi efter dem en bit. Och medan seniorerna körde passade Truls på att springa så fort han kunde utför en brant backe, och jag skulle stå och fånga honom när han trillade, lyckades fånga honom varje gång. Men det roligaste på hela kvällen var att klappa Leonbergern Majken, Truls ville springa efter henne så fort han såg henne. Vem som vann tävlingen vet vi inte då vi åkte och shoppade lite proviant till morgondagens strapats. Vad som blir resultatet av det trippen får ni förhoppningsvis se imorgon kväll.

Cherry on top




Vad vi gör

Vilar.

söndag 15 april 2012

Ett år exakt!

Kolla i blogghistoriken vad som hände för ett år sedan så får ni se vad som nyss utspelade sig i vårt sovrum...