lördag 31 mars 2012

Skitdag

Truls är på ett strålande humör! Han har ätit som en häst, kvittrat, sprungit, hoppat, lekt tittut i sopskåpet (helt klart en ny favorit som kan repeteras i all evighet) och tittat på youtube & svtplay. So far, so good.
Vi vuxna har försökt överleva dagen. Pär har mest suttit på skithuset och jag har mest intagit vågrätt läge. Jag är bara gravid med blodtryck vid fotknölarna. Trots detta sitter vi nu och äter hemlagade köttbullar i paprikasås. Ett mirakel.

fredag 30 mars 2012

Äntligen fredag. Typ.

Vilken vecka. Vi vabbade alla dagar för kladdiga ögon. Den avslutades med magsjuka (eller dålig chokladmousse på IKEA?) till mamman och 39-graders feber på pappan. Truls har iaf matlust men inte riktigt sitt bästa tålamod med trötta och slitna föräldrar som tvingar honom se på tv hela dagarna. Hoppas vi alla mår bättre i morgon.

torsdag 29 mars 2012

Vattenlekar

Hälla i, hälla ur, hälla i, hälla ur, hälla i, dricka ur, hälla i, hälla ur...

onsdag 28 mars 2012

Det rullar på...

Efter att ha vaknat med kletiga ögon för sjunde dagen i rad så var det dags att gå till farbror doktorn klockan tio. Väl där, efter att ha tagit sovmorgon till klockan nio, satt Truls som ett ljus medan doktorn undersökte honom. Doktor Peter konstaterade ögoninflammation och att den ska behandlas med ögonsalva. Precis det som vi har frågat 1177 om två gånger men fått svaret att vi ska vänta ut infektionen. Ja ja, om två dagar är han smittfri, och dagis får vänta till måndag. Vi leker lite med tåget och ska snart åka och hämta mamma för att kolla på nytt skötbord och en säng till Truls.

tisdag 27 mars 2012

Tootoooo

Det blir ytterligare en VAB-dag. Ingen feber men kladdiga ögon...

Sjuttiotalet kom på besök

Mr Jacob klev ut ur ugnen och landade i våra magar, smakade riktigt gott!

fredag 23 mars 2012

Fredag

Fortfarande för sjuk för dagis. Men tillräckligt pigg för stillsam utelek och äta upp även halva mammans portion blodpudding.

Vaaaar är katten?

torsdag 22 mars 2012

Hemma

Det går tydligen utmärkt att läsa trots ögoninflammation. :-)

onsdag 21 mars 2012

VAB

Truls vaknade och fick inte upp ögonen på grund av ögoninflammation, så det blev en dag hemma med pappa istället för dagis. Vi tog en tur till affären, Truls fick sitta i vagnen så att han inte skulle springa runt och kladda på saker och därmed sprida smittan vidare. Och till Truls stora förtjusning kom det inte bara ett "toootooot" som han kallar dem för, utan tre! Sedan sov han i tre timmar efter lunchen, det gäller att passa på nu när det inte kom någon dagisfröken och väckte honom mitt i tuppluren.

Fina vintevante, vant' hä?

Glömde att tacka Långa Faster Solveig för de jättefina vantarna som Truls fick via Keste härom veckan. Mycket uppskattat, de värmde gott i fjällen förra veckan!

Tusen tack!

tisdag 20 mars 2012

Hej då, tåget!

Två norrgående tåg passerade och när godståget skulle åka iväg drog tågföraren ned rutan och VINKADE till oss! Wohooo!! Truls hamnade i chock och fann sig först när tåget börjat rulla. Hej dåååå!!!

Tågmöte

Vilken flax!! Här står ett godståg på tomgång och väntar på Sundsvallståget. Heja heja! :-)

fredag 16 mars 2012

Snölekar

Pär, Niklas och morfar åkte till Trysil idag så vi fick hitta på något själva. Fjället är stort och åtminstone en av småkillarna snabb och äventyrslysten medan den äldre, mognare kusinen gör en riskbedömning innan några beslut om att lämna morsorna i sticket tas. Nu har den tjockaste av mammorna halsbränna. Var är renfållorna när de behövs?

onsdag 14 mars 2012

Gårdagens middag

Mysigt, gott och utan kladd. :-)
Först en aptitretare med kalkonpaté & rödbetsmarmelad. Pär tog sen en quenelle av gös och pilgrimsmussla i kantarellsoppa medan jag valde löjrommen. Varmrätt blev rökt ren med tillbehör för Pär och fasan med hasselbackspotatis till mig. Efterrätten blev en brownie med jordnötsglass som vi delade på.

Sen kväll med brownie

Mini försökte skjuta iväg knapparna i blusen efter middagen igår (mer detaljerad info om maten kommer). Vi satt länge i lobbyn efteråt och åt efterrätt, pratade och lyssnade på fint folk som spelade bridge. Sen sov vi som kungar i fluffiga täcken och utan någon som klöste på sängramen eller försökte skruva loss bröstvårtorna vid ett oövervakat ögonblick. Men nu saknar vi Trullerull!! Ska bara äta frukost... :-)

tisdag 13 mars 2012

Mini vill också vara med och leka hos mormor & morfar

Vänta på mig, killar! Jag har hittat nödutgången!

Samtidigt i Röda Byn - Tandådalen

Verkar som de inte sitter och sörjer att vi inte är där i alla fall. :-) Skönt! Nu blir det trerätters.

Barnfritt i Gammelgården!

Här ska vi sova i natt medan Truls softar med mormor&morfar m fl i Tandådalen och vårrusig Nancy hänger i Karlsbyn. Gött mos! 2 timmar kvar till middag!