torsdag 29 december 2011

Uppdatering

Reglerna för tävlingen har uppdaterats.

http://trulsbobbo.blogspot.com/2011/12/tavling.html

fredag 23 december 2011

Tävling!

När kommer snögubben att helt ha smält undan? Skriv datumet och ditt namn i kommentarsfältet och ha chansen att vinna en middag med familjen Nilsen. Ditt bidrag ska vara inlämnat senast 23:59 2011-12-31

onsdag 21 december 2011

Badval

Idag tog vi återigen en tripp till badhuset. Truls älskar verkligen att bada. Och titta på fiskarna i de två akvarier som finns där. När han får springa fritt så kan han inte riktigt välja om han ska vara i bassängen eller stå och titta på fiskarna. Utan springer fram och tillbaka, går ut en bit i vattnet för att sedan se sig om och tjutandes springa upp och ställa dig och knacka på hos fiskarna. Och sen vänder han på klacken och rusar ner till vattnet igen. Sen kan ni ta ctrl+c och ctrl+v några gånger på de två sista meningarna ( om ni använder PC, kör ni Mac är det kringla istället för ctrl :) ).
På badhuset träffade vi Andreas och Selma som vi tidigare har gått med på öppna förskolan. Vi passade på att umgås med dem, roligt med lite sällskap. Efter ett par timmar i badet trodde jag att Truls skulle somna innan vi lämnat parkeringen. Men han trallade på tills klockan blev kvart i två innan John Blund strödde lite sömnpulver över honom. Då passade jag på att griljera skinkan som ni säkert redan har läst om.

Nu är det dags att duka fram gröten, Vörtlimpan och skinkan. Japp, det blir gröt och skinka till middag!

Där satt den!

Till er som lett i mjugg när jag svarat "-Vi kan nog griljera skinkan till jul i alla fall", som svar på frågan när köket blir klart.

In your face!

I och för sig är köket inte klart, men julskinkan är griljerad och klar iaf.

tisdag 20 december 2011

Trakterar Tagliatelle

Idag premiärade vi nya spisen. Men eftersom vi inte har uppdaterat kastrullerna till såna som funkar med induktionshäll, så fick vi använda traktörpannan som pastakastrull. Funkade finfint!

måndag 19 december 2011

I Ur & Skur

Truls älskar verkligen att vara ute. Det bästa är de långa promenaderna vi gör till bondgården, men nu när det kommit så mycket snö (första dagen de plogat idag, eller... det är åtminstone mindre snö på vägen nu) är det bökigt att gå och helst vill han ju upp och ned från trottoaren och det är ju inte så lätt när det går till ljumskarna på honom eftersom grannarna ligger efter med trottoarskottningen. Men efter att ha åkt rutschkana från trottoarkanten (!) så bar jag hem honom och den ständige promenadföljeslagaren Nancy, (ytterst motvilligt med högljudda protester i snömodd) blev överlycklig och kutade som en skottspole hem. Där gjorde vi en liten rutschkana i slänten ned mot baksidan och det var en riktig höjdare. Hoppas Tomten hörsammat vår önskan om en pulka på lördag. :-)

Nya äventyr väntar!
Målmedvetna steg...

Fortare mamma!!

Yeeeiiiii!

I stället för nakenfis på fårskinnsfäll.

Mellis ute! Nancy försöker locka in oss i värmen.

Barnvakt

Idag var det snöröjningspremiär för grannen Eije. Han har köpt traktorn av Hasse som flyttade tidigare i höstas. Det märks att han inte är lika van att köra som Hasse. Full gas och studsar runt mellan snöhögarna. Men det är väldigt spännande att titta på tycker Truls. Bättre än Bollibompa!

lördag 17 december 2011

Spikat!

Panelen snart på plats, nu ska den "bara" slipas och målas.

fredag 16 december 2011

Utslagen!

Idag har pappan och Truls varit på julavslutning i kyrkan med barnsången. Ganska kul tyckte Truls lite segt att sitta still i bänken. Lite mer spännande tyckte pappan att det var när sångledarna höll på att tända eld på granen i kyrkan när de tände ett levande julgransljus alldeles under en gren. Efter sången var det lek i församlingslokalen som vanligt, fast med glöggfika som bonus.
Vi skyndade oss hem så att Truls skulle hinna äta och sova innan det var dags att åka på Fjärran Höjder-badet och träffa Nova och Nadja och deras mamma Åsa som pappan jobbar med. Men sova tyckte Truls var helt onödigt, först när vi satt oss i bilen för att åka dit så somnade han. Han fortsatte att sova tills vi kom in till receptionen och skulle betala, då var han helt plötsligt klarvaken och skulle springa in i träningslokalen berdvid. Med på badet var även Novas och Nadjas pappa Pär och deras vänner Ebba och Tuva med pappa Tomas samt Ture med mamma Åsa och pappa Erik.
Först tyckte Truls att det var lite läskigt att bada, inte lika varmt och skönt i vattnet som på babysimmet i Valbo. Men efter att ha badat ett tag och bland annat simmat ut och fått snöflingor stora som lappvantar i huvudet så började han mjukna. Och när vi testade vattenrutschkanan då var succen fullbordad, så fort vi hade landat i vattnet efter åkturen så sprang han mot starten av rutschkanan. Tyvärr hann vi bara åka 6-7 gånger innan det var dags att åka hem, men det är bäst att sluta när man är på topp.
Vi hann komma halvvägs hem innan han somnade, då var klockan ca 16:45, och nu 22:50 sover han fortfarande, han har bara vaknat till en gång men efter att ha vaggats lite på axeln somnade han om igen.
Så det blev inte mycket av vår grabbkväll med pizza och mys medans mamman är på julbord på Furuviksbrygga. Känns som att det kan bli en tidig revelj imorgon...

Ända in i kaklet

Kaklet sitter på plats med fog och allt. Skönt! Fint!!

torsdag 15 december 2011

Rundgång

Elektrikern som är här ser till att farbror Erik och pappas kusin Mattis får lön den här månaden också. Han använde bara Ericssonkabel, "-För den är den bästa att arbeta med!"

Ur spår!

På loklekis igen, tågbanan urspårad igen :-(

Mer fläsk-fjäsk

Fjäsk

Truls delar med sig av mackan med julskinka.

tisdag 13 december 2011

måndag 12 december 2011

Testing testing

Köksön på provisoriskt besök...

Tut tuuuut!

Idag är det riktigt tråkväder här, en promenad och lunch på IKEA. Roligare än så blev det inte. Tur att vi har tågbanan, den funkar i alla väder.

Till Mattis

Tänker på dig. ;-)

söndag 11 december 2011

Promenad runt bondgården

Idag var det jag och Truls som tog en tur i grannskapet medan Pär skruvade gips. En fin dag, inte ett moln på himlen! Halt som 17, men vi höll oss på benen, även i utförsbacken (perfekt utsikt över bondens maskinpark). Truls fick klappa en hund, men tyckte matten skulle titta närmre på traktorn vid gödselstacken i stället, det var ju lite coolare. Truls gick drygt halva vägen själv, sen tyckte mamman det var dags för sova och lunch och det blev inga protester men han somnade inte förrän två timmar senare... Nancy var självklart med, men efter en rejäl utskällning av Ejes chäfrar tog hon en genväg hem.

Jul på Furuvik

Vi hälsade på släkten på Furuvik, åkte karusell och myste bland alla ljuspyntade träd och buskar. Truls var inte direkt överväldigad av närkontakten med chimpansen...

torsdag 8 december 2011

Varde ljus

Vi testade pannlampan vi hittade i källaren tidigare i höstas. Buskul tyckte Truls, vi tog en promenad längs gatan, nästan raka vägen till bondgården. Där stod vi och spanade in kvigorna och traktorerna i maskinhallen från slänten ovanför. Vi fortsatte förbi bonden och kikade på en koja i skogen. Efter några varv i skogen var det dags att gå hem, återigen gråt och tandagnisslan när vi gick in.

Snösafari

Idag tog vi en till tur ut i snön. Vi tränade på att kliva upp och ned från trottoarkanter, borsta snö från murar och så testades slicka frost från staketstolpe. Det spelade ingen roll hur många gånger pappan sa nej, nej, nej. Frosten skulle bara smakas på hela tiden, tur att han inte testade på lyktstolpen. När vi återigen satt på handskarna för åttiofemte gången, så tyckte pappan att det var dags att gå in, men det ville inte Truls. Stora tårar trillade nerför kinderna när ytterdörren stängdes och overallen togs av.