onsdag 30 november 2011

Thaimat igen

En (1!) portion friterad fläskfilé! De är stora i maten, thailändarna.

måndag 28 november 2011

Bussigt

Känner mig inte så välkommen att åka kommunala färdmedel i den här stan...

Äppel päppel

Här är allt som blev kvar av äpplet när Truls var ätit färdigt. Inget får förgås! (han är sin fars son, helt klart)

söndag 27 november 2011

Ännu en traktor

Vi tog en tur till traktormuseet idag när farfar, farmor och Keste kom och hälsade på. Det regnade så där härligt adventsaktigt men det hindrade inte Truls från att stanna kvar ute bland alla leksaker. Sen fick Pär och Matsen upp två skåp på väggen och en diskho på plats innan dagen var över.

lördag 26 november 2011

Small step for mankind

Idag hann Pär sätta upp en osb-skiva och putsa färdigt spisen. Sen drog han till Stockholm och den traditionella spelkvällen. Hoppas min broderade plingpåse till deras småmynt uppskattades. ;-) Jag och Truls har varit i lekparken och åkt rutschkana hundra gånger innan vi tog vägen förbi hillerian och fick med oss en pizza hem. Sen slumrade jag framför Barnkanalen medan Truls byggde tågbana. Eller omstrukturerade, är nog närmre sanningen. När han väl somnat halv 10 så skruvade jag ihop överskåpen till köket, diskade, duschade och satte upp adventstakar och stjärnor i väntan på Pär. 23:05 kom bussen till stationen så han är väl här snart. Zzzzzz

Status i köket

På begäran.

Köket idag - på begäran

Det går långsamt framåt. Det är midnatt och Pär ska sätta på puts runt vedspisen efter att återigen reglat för skafferiet. Så vi fortsätter äta i vardagsrummet ett tag till.

onsdag 23 november 2011

En härlig dag

Vi började med att köpa en dörr i Torsåker. Och när vi ändå var så nära gränsen till Dalarna, så fortsatte vi till farmor och farfar. Där var Keste, Vega och Elsie på besök och bakade tunnbröd i bakugnen. De testade något nytt recept som var jättegott, Truls gav fem fingrar upp för brödet. Sen tog vi en tur med både lastbil och lastmaskin. Spännande att titta när skopan på lastmaskinen öste sand och tippade den på farfars vändslinga bakom ladugården. Efter lite mellis så styrde vi kosan hemåt via zoobutiken för att köpa mat till Nancy, och järnvägsstationen för att plocka upp mamma som jobbat i Stockholm idag.

Samtidigt i Torsåker

Vi väntar på att bli insläppta på Barrolin Byggnadsvård, här ska vi leta efter en dörr till skafferiet. Hoppas, hoppas att vi hittar en!

Ultraljud!

Ny tjuvtitt på Mini! Allt såg bra ut!! Men tyvärr Britta, det blir nog ännu ett majbarn, som du befarat... ;-)

lördag 19 november 2011

Promenad 19 november

Kyligt dag! Vi kollade läget på gatan, lyssnade på hur konstigt det lät att gå på gruset bredvid Tonys garage, om och om igen. Det var bara Nancy som inte klarade av att hålla sig på trottoaren. Hon är, om möjligt, än mer nyfiken!

Murar-Pär

Jaha, då var man murare också... Undrar om man skulle ge sig på att kopiera den där muren i Kina. Kan ju inte vara så svårt.

In i dimman

Nej, det är inte dimma, det är grannen som eldar...

fredag 18 november 2011

Fredagsmys

Truls äter själv till sista slicken, precis som farfar! (Han hade faktiskt sked i början)

onsdag 16 november 2011

Myrfritt!

Hade precis besök av skadedjursbekämparen, och han konstaterade att det var ett riktigt gammalt bo. Det var riktigt skönt att höra!

Fungerer!

Fula duschen fungerar bra!

Pigg trots allt...

Efter att ha tempats på 39,4C igår, och somnat svettig på pappas mage efter en Alvedonkur. Så vaknade han ca02:00 och har varit ganska pigg hela natten. Han sov inte många timma, utan låg mest och babblade och pillade på mammas tuttar. Men när det började närma sig revelj, då var det inte roligt längre. Men en lite slurk Alvedon till så åkte mungiporna upp igen. Så idag blev det äppeljuice och yoghurt till frukost, så att han får i sig vätska.

Nu ska vi gå ner i källaren och inviga den fula temporära duschen. Eftersom Snickar-Johan från Brolins Rör har rivit ut vårt gamla badrum. Där gjorde han även en spännande upptäckt, ett förhoppningsvis, gammalt Hästmyrsbo. Vi har ju aldrig sett några Hästmyror i huset, så förmodligen är det riktigt gammalt.

söndag 13 november 2011

Plutmun

Fick en bild på läppen någon timme efter fadäsen. Nu är det bara en röd fläck kvar. Skönt, vill ju inte se för piffad ut på öppna förskolan!

Truls nya kompis

Klart Dockan ska se på Meckar-Micke också! Truls botoxade överläpp syns lite grann. Han halkade idag och föll handlöst mitt på golvet och fick en redig fläskläpp.




fredag 11 november 2011

I väntan på finfrämmande

Nancy försöker gömma sig, men hon glömde att dra in svansen...

Det verkar inte bli några problem med att få Truls att använda hjälm när det blir aktuellt.

torsdag 10 november 2011

Upptäcksfärd i skymningstimmen

Vi tröttnade på att sitta inne och uggla så vi klädde på oss och gick ut på promenad. Det första vi sprang på var grannen Tonys fina gamla Volvo, "-Verkligen jättefin!" sa Truls. "-Och vilken patina!".
Sen gick vi in på alla gårdar längs gatan och kikade på allt från grusgångar till staket av blått rep.
Efter stor möda kom vi fram till lekparken, där testade vi gungorna och sandlådan.

Efter att Truls smakat på sanden för andra gången, tyckte pappa att det var dags att gå. Vi tog vägen via isbanan, som visserligen saknade is, men målen var iaf på plats. Sen sneddade vi via radhusen och kikade in på de flesta uteplatser vi passerade där. Och efter att ha gått upp och ner för trappen till sophuset ett antal gånger, så kom vi till slut hem. Och till Truls stora glädje hade ljusslingorna tänts, och ännu roligare var det att dammsugaren stod ute på trappen!