söndag 30 oktober 2011

Premiär i pulkabacken!

I Västerbacken (20 min promenad) finns en jättefin pulkanbacke med belysning och ny grillplats. Vi provgrillade inför vintersäsongen och den fick 4+, kunde haft grillgallret närmre elden för full pott! Truls och Måns gillade grävskopan och dypölen också. Hit blir det många turer i vinter!

fredag 28 oktober 2011

Terror på Norra Åsvägen

Come out, come out whereever you are...

Fredagsmys

Ikväll blev det pizza för hela familjen, fast vissa hade nog gärna fått mer än en sketen oxfilébit.

Do re mi fa so....

Nu drar vi på sångstund, Truls sitter och värmer upp stämbanden.

onsdag 26 oktober 2011

Koppla!

Här är en kille som har ärvt sin mors tålamod Han kan sitta hur länge som helst och koppla släpet på traktorn och köra en sväng så den lossnar för att sen koppla ihop dem igen!

Loklekis

Idag hänger vi på Järnvägsmuséets öppna förskola. Hur kul som helst tycker Truls. Men det var ingen trängsel, vilket var ganska skönt då behövde man inte slåss om leksakstågen.

tisdag 25 oktober 2011

Grävmaskinsradarn

Som på kommando vaknade Truls när grävmaskinen satte skopan i backen. De är här och ska sätta ett jordankare för att stagaupp telefonstolpen nere vid vedboden.

Provlek

Vi tog en sväng förbi förskolan som Truls förmodligen ska börja på efter nyår. Det var jättespännande att leka med de andra barnen. Direkt efter att jag satte Truls i gungan kom en liten tjej fram (med en elva under näsan) och gungade på, Truls jublade av glädje. Och det var inte kul när vi skulle gå vidare på promenad, men vi var välkomna att hälsa på igen!

fredag 21 oktober 2011

Pappamat

Bagels till papporna medan barnen vilar lite efter maten.

Väntefilm

Snart kommer det korv och makaroner, men först Pingu!

Premiär, tyvärr

Vi är i Stockholm och hälsar på Magnus och Wile, och vi blev ombedda att köpa ett paket kaffe på vägen. Hittade ingen annan butik än Lidl i Gustavsberg. Så nu har jag varit i en sån också, jag hade ju lovat att inte sätta foten där.

onsdag 19 oktober 2011

Vilket drag!

En liten stund efter att tanterna landat i Hille så dök det upp en lastbil ute på gatan. Och efter en halvtimme så var spånet i köket borta! Magiskt!

Tanter i hallen

Idag fick vi besök av farmor, Keste och Solveig. Truls fick nya redskap till sin spis, så han och farmor lagade lite pannkakor. Solveig hade med sig en jättefin orkidé.

tisdag 18 oktober 2011

Snarkofag

Trötta Nilsens, babysång tar på krafterna. Och Nancy missar inte ett tillfälle att sova middag.

måndag 17 oktober 2011

Matchad

-Kolla jag hittade ett linne i mammas låda som passar till min body! Ta på mig det innan vi drar på stan.

söndag 16 oktober 2011

Grilltajm!

På menyn: Lammkorv och bulgur. Inte helt fel efter en väldigt bra dag. Golvet är utrivet och ligger på tippen. Och ny golvspånskiva och isolering är inhandlad. Nu väntar vi bara på sugbilen som ska ta bort det äckliga golvspånet.

Stereosömn

Efter en väldigt trevlig stund på babysimmet, så slocknade båda badpojkarna i bilen hem.

lördag 15 oktober 2011

Finbesök

Pappa-son fotboll i vardagsrummet! Pär/Truls vs. Magnus/Wile. Slutade oavgjort. :)

Blocket regerar!

Satte ut annonsen igår kväll, idag kom Jossan och Valle och köpte hela rubbet! Affären gick bra, jag och Jossan packade släpet. Valle halsade hemkört ur en dunk och blandade med Cola direkt i munnen...

fredag 14 oktober 2011

Uppfinnare

Det man inte har i benen, det får man ha i huvudet...

Fredagsmys

Lek och fika på Traktormuséet med grannen Hasse. En perfekt avslutning på veckan säger Truls! Hasse berättade historier om hur han hade fått åka på skärmen på granngubbens BM10. "Ååh tänk om jag också fick åka traktorskärm." tänkte Truls...

onsdag 12 oktober 2011